Bendrovės planuose – edukacinės laboratorijos įrengimas

Kauno technologijos universitete svečiavosi elektronikos komponentus automobilių pramonei gaminančios Vokietijos bendrovės UAB „Hella Lithuania“ atstovai. Jie apsilankė KTU laboratorijose, kūrybinės inžinerijos dirbtuvėse „FabLab Kaunas“ ir aptarė tolimesnio bendradarbiavimo bei įmonės įsitraukimo į studijų procesą galimybės.

35 valstybėse veikiančioje „Hella“ bendrovėje dirba apie 35 tūkst. darbuotojų. Elektronikos ir apšvietimo sprendimus automobilių pramonei kurianti ir gaminanti „Hella“ patenka į 40 didžiausių automobilių komponentų gamintojų pasaulyje sąrašą ir yra viena iš 100 didžiausių pramonės bendrovių Vokietijoje. Praėjusių metų rudenį „Hella“ pradėjo ir gamyklos Kaune statybas. Įmonės gamybos vadovas Marcel Bennor šį sprendimą pagrindė kvalifikuotų darbuotojų skaičiumi ir puikiomis miesto plėtros galimybėmis. Per trejus metus „Hella“ Kaune planuoja investuoti 30 mln. eurų ir įdarbinti 250 inžinerinį išsilavinimą turinčių darbuotojų.

FabLabKaunasKTUnuotr3
„FabLab Kaunas Junior“ laboratorijoje

KTU ir „Hella“ atstovai apsikeitė bendradarbiavimo vizijomis. Svečiai buvo supažindinti su inovatyviomis KTU laboratorijomis, mini elektronikos gamykla, kuri įkurta „FabLab Kaunas“ kūrybinėse inžinerijos dirbtuvėse, avionikos technologijų integravimu į studijų procesą ir studentų motyvavimo priemonėmis. Susitikimo metu kalbėta apie UAB „Hella Lithuania“ edukacinės laboratorijos įrengimą fakultete. Joje studentai susipažintų su transporte naudojamais sensoriais ir, naudodamiesi „Hella“ įranga, juos konstruotų.

„Norime įsilieti į KTU studentų gyvenimą, kad jie suprastų, kokia yra transporto elektronikos pramonė. Maloniai lauksime visų studentų atvykstant į „Hella Lithuania“ gamyklą. Norime jiems ne tik parodyti transporto elektronikos technologijas, bet ir pristatyti įmonę kaip potencialų jų darbdavį. Taip pat norime įsitraukti į studijų procesą, prisidėdami informacijos pateikimu, praktinėmis žiniomis ar suteikdami galimybę įgyti atitinkamus įgūdžius įmonėje“, – kalbėjo įmonės personalo vadovė Jurgita Macijauskienė.

 

Aptartos galimybės „Hella“ atstovams dalyvauti teminėse paskaitose ir tokiuose KTU renginiuose, kaip „Elektros dienos‘18“, „Technorama“, E2TA, „Electronics 2018“ ir kt., organizuoti studentų praktiką ir ekskursijas į „Hella Lithuania“ gamyklą, kuri, kaip planuojama, turėtų pradėti veikti rugpjūčio mėnesį.

 

Svečiai susidomėjo ir „FabLab Kaunas Junior“ vykdoma veikla bei išreiškė norą dalyvauti išvykose į mokyklas, vedant moksleiviams paskaitas apie technologijas ir inovacijas transporto sektoriuje. „Studentai turėtų puikią galimybę mokytis dirbti su naujausia transporto elektronikos pramonėje naudojama įranga. Šiuo metu fakultete įrengiama edukacinė transporto diagnostikos laboratorija, o didėjant transporto elektronikos inžinierių poreikiui ir perspektyvoms, bus siekiama studentams suteikti daugiau praktinių įgūdžių, susijusių ir su transporto pramonėje naudojamais sensoriais“, – teigė KTU Elektros ir elektronikos fakulteto administravimo vadovas doc. dr. Mindaugas Žilys. Parengta pagal KTU pranešimą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.