Paskelbė mirtininkų sąrašą: uždarys kas penktą studijų programą

Atlikus Lietuvos aukštųjų mokyklų studijų krypčių vertinimą ir akreditavimą, paaiškėjo, kad viena iš penkių studijų programų universitetuose turės būti uždaryta. Vadovaujantis naujausiais Mokslo ir studijų įstatymo pokyčiais, nuo 2018 m. kovo 1 d. Lietuvos aukštosios mokyklos gali vykdyti tik akredituotų krypčių studijas. Atsižvelgdamas į iškeltus kriterijus tyrimą atlikęs Studijų kokybės vertinimo centras išsiaiškino, kad po vertinimo universitetuose verta palikti tik 795 iš 982 studijų programų, kolegijose – 294 iš 304. Be sąlygų universitetuose laikinai akredituota 51 proc. programų (kolegijose – 58 proc.), su sąlygomis – 21 proc. (kolegijose – 38 proc.), su ribojimais – 28 proc. (kolegijose – 4 proc.).

 

Vertinimas su sąlygomis reiškia, kad šiais metais aukštosios mokyklos dar galės priimti studentus, tačiau visos jų teikiamos naujos studijų programos bus vertinamos išoriškai, pasitelkiant ekspertus, o su ribojimais – kad šiemet priėmimas nebegalės būti vykdomas, studijų programa privalės būti išregistruota iš karto, kai studijas baigs šiuo metu besimokantys.

Laikinai studijų kryptys vertintos dėl procesinės tvarkos – taip užtikrinamas perėjimas nuo vienos sistemos prie kitos. Šis statusas galios tol, kol visos studijų kryptys  bus įvertintos išoriškai. Šaltinis: delfi.lt, 2018 m. kovo 1 d.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.