Siekia proveržio bioenergetikoje

Kauno technologijos universitetas kartu su Lietuvos energetikos institutu, AB „Kauno energija“ ir UAB „Ernestenos grupė“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria sieks glaudesnio bendradarbiavimo, plėtojant mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą energijos gamybos iš biokuro srityje bei efektyvesnių tyrimų rezultatų įdiegimo pramonėje. Suvienijus jėgas, gerės ir būsimų energetikos specialistų rengimo kokybė.

 

„Ši sutartis – tai būsimo didelio tyrimų ir mokslo klasterio formavimas, kuris bus energetikos lyderis vystant ateities mokslo, inovacijų tendencijos ir energetikos rinką Lietuvoje“, – sako KTU Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto dekanas dr. Andrius Vilkauskas. Pasak jo, vieni didžiausių šių dienų energetikos iššūkių yra išmetamo anglies dioksido mažinimas ir energetikos efektyvumo didinimas, tad šis klasteris, sujungdamas didžiausius energetikos žaidėjus Kauno regione, padės spręsti aktualiausius energetikos klausimus.

Pasak dekano, studentams ši sutartis reiškia praktikos vietas, baigiamųjų darbų temas ir darbo vietas būsimiems inžinieriams, todėl labai svarbu, kad prie šių specialistų rengimo dirbs dvi didžiausios Lietuvoje tyrimus energetikos sektoriuje vykdančios mokslo institucijos – LEI ir KTU.

UAB „Ernestenos grupė“ yra gerai žinoma Lietuvoje ir užsienyje, išsiskirianti biomasės deginimo technologijomis ir nuolat plečianti savo eksporto geografiją. Pasak Lietuvos energetikos instituto direktoriaus Sigito Rimkevičiaus, bendradarbiavimo sutartis svarbi tiek mokslo, tiek verslo institucijoms. Sutartį pasirašiusios šalys sieks tobulinti energijos gamybos įrenginius ir procesus, mažinti energijos gamybos savikainą ir teršalų emisijas iš kurą deginančių įrenginių, kurti naujas energijos gamybos iš biokuro ir biomasės technologijas, bendradarbiauti studijų programų rengimo ir tobulinimo procesuose bei kitose veiklose.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.