Jubiliejinis projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę“ kvies susikurti pamoką patiems

Baigiantis mokslo metams prasideda registracija į vieną laukiamiausių vasaros projektų Lietuvoje  –  „Moksleiviai – į Vyriausybę“. Šiemet 10-ąjį gimtadienį švenčiantis projektas kvies jaunimą patiems kurti pilietiškumo pamoką, prisiminti buvusius dalyvius ir pamatyti, kuo jie užsiima dabar.

moksleiviaiŠis nacionalinis projektas vienai rugpjūčio savaitei, nuo 20 iki 24 d. suburs pačius gabiausius ir veikliausius Lietuvos bei užsienio lietuvių mokyklų jaunuolius, kurie ateityje pasiryžę tapti mūsų šalies lyderiais.

„Džiugu, kad šis projektas jau skaičiuoja pirmąjį dešimtmetį. Per tiek metų jis tapo prasmingu vasaros potyriu, parodančiu valstybės institucijų veiklą iš arti. Ir kaip moksleiviai neretai pažymi, tai laužo stereotipus apie valstybės įstaigas ir jose dirbančius asmenis. Šia galimybe turėtų pasinaudoti kiekvienas aktyvus ir šalies aktualijoms neabejingas jaunuolis“, – teigia premjeras Saulius Skvernelis.

Moksleivių lauks įspūdžių kupini vizitai Vyriausybės kanceliarijoje, ministerijose ir joms pavaldžiose institucijose. Aktualiais valstybės klausimais jaunieji lyderiai diskutuos su premjeru ir ministrais, stebės Vyriausybės posėdžius, dalyvaus įvairiuose susitikimuose, kur su įvairių sričių specialistais dalysis idėjomis, kaip spręsti opias visuomenės problemas. O svarbiausia, moksleiviai sutiks naujų įdomių bendraminčių.

 

Šiais metais projektas skelbia net dvi temas – „Sukurk pamoką pats“ bei „Buvę dalyviai – kas jie ir ką veikia dabar“. Pirmoji iš jų kvies pažvelgti į šiuolaikinę pilietinio ugdymo pamoką ne valstybės institucijų ar mokytojų sprendimais, o būtent pačių moksleivių akimis. Antrąja tema prisiminsime buvusius dalyvius ir sužinosime, kuo jie tapo šiandien.

„Ugdymo turinys dažniausiai kuriamas be tų, kuriems jis turi būti aktualus. Šį kartą norime, kad būtų kitaip. Šiuo metu Švietimo ir mokslo ministerijoje vykstant programų peržiūroms, mes norime, kad patys moksleiviai pagalvotų, ko reikėtų, kad mokykla pilietiškumą ugdytų sėkmingai ir patraukliai jaunimui“, – pažymėjo Ministro Pirmininko patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Unė Kaunaitė.

Minint Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį šis projektas prisijungė ir prie visuotinės akcijos „Ačiū“. Simboliniu atviruku dėkojama visiems, savo darbais prisidedantiems prie valstybės gerovės. „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyviai šilta padėka prisiminė juos kuravusius darbuotojus.

 

„Praktiką atlikau Susisiekimo ministerijoje. Labai noriu padėkoti visiems, kurie prisideda prie šio projekto organizavimo. Tai yra darbuotojai iš Vyriausybės kanceliarijos, taip pat tie, kurie atsakingi už komunikaciją pačioje ministerijoje. Raginu visus vienuoliktokus ir dvyliktokus dalyvauti šiame projekte. Garantuoju, kad tai yra pati unikaliausia gyvenimo patirtis“, – sakė 2016 metų dalyvė Viltė Subačiūtė.

Kaip ir kasmet, dalyvius atrinks speciali komisija, susidedanti iš Vyriausybės kanceliarijos, ministerijų bei moksleivius jungiančių organizacijų atstovų. Šiais metais į komisiją pakviesta ir žymi televizijos laidų vedėja Daiva Žeimytė.

 

Registracija ir daugiau informacijos skelbiama portale „Mano vyriausybė“ ir Facebook paskyroje „Moksleiviai – į Vyriausybę“. Registruotis į projektą galima iki liepos 25 d.

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.