Nuo 2019-ųjų apie 16 proc. didės mokslo darbuotojų atlyginimai

Seimas pirmoje (pateikimo) stadijoje pritarė siūlymui nuo kitų metų pradžios apie 16 proc. didinti atlyginimus mokslo darbuotojams.

Sprendimas priimtas 38 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nariams balsavus už.

„Šiuo metu dėstytojų, mokslo darbuotojų ir kitų tyrėjų atlyginimai yra visiškai nekonkurencingi šalies ir tarptautinėje darbo rinkoje – Lietuvos tyrėjų vidutinis atlyginimas, perskaičiavus pagal perkamosios galios paritetą, yra net 4 kartus mažesnis negu ES vidurkis. Dėl nekonkurencingų atlyginimų dėstytojo bei mokslininko karjera Lietuvoje nėra patraukli, todėl dažnai gabus jaunimas jos Lietuvoje nesirenka. Žemi atlyginimai yra viena esminių protų nutekėjimo priežasčių, stabdančių Lietuvos mokslo ir studijų sistemos kokybinę pažangą. Vykdant Vyriausybės programą numatoma nuo sausio 1 dienos visoms mokslo darbuotojų pareigybių grupėms vidutiniškai 16 proc. didinti pareiginės algos koeficientų dydžių apatines ir viršutines ribas („šakutes“)“, – sakė Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša.

Posėdžio protokolas ir balsavimų duomenys – http://www.lrs.lt/sip/portal.show?p_r=15275&p_k=1&p_a=sale_klaus_detaliau&p_kl_stad_id=-68638

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.