Vilniaus universitete – pirmoji antreprenerystės MBA programa Lietuvoje

Vilniaus universiteto (VU) Verslo mokykla pristato naują akredituotą magistrantūros studijų programą „MBA Entrepreneurship“. Tai – unikali verslo administravimo magistrantūros studijų (Master of Business Administration, MBA) programa Lietuvoje, skirta ugdyti ir tobulinti verslumo kompetenciją.

„Džiaugiamės galėdami pristatyti naują MBA programą, skirtą ugdyti antreprenerius – žmones, kurie įžvelgia naujas galimybes, kuria naujas darbo vietas ir pridėtinę vertę klientams, partneriams ir visuomenei. Programa skirta žmonėms, kurie siekia savo idėją transformuoti į verslą, ir tiems, kurie organizacijose yra atsakingi už paslaugos / produkto plėtrą“, – sako dr. Birutė Miškinienė, VU Verslo mokyklos direktorė.

 

Programa parengta pagal AMBA (Association of Master of Business Administration, JAV) reikalavimus, konsultuojantis su Techniono (Izraelis) ekspertais, Amsterdamo universiteto Verslo mokyklos atstovais, Lietuvos verslo socialiniais partneriais. Programoje dėstys specialistai iš Lietuvos ir užsienio.

„MBA Entrepreneurship“ yra kitokia magistrantūros studijų programa. Studijos trunka 1 metus, mokomasi patyriminiu būdu – studijų metu studentai atlieka patyriminį antreprenerystės projektą, pagrįstą realia verslo problematika, integruodami ir taikydami vis naujas įgytas žinias. Kadangi į šią programą priimami turintys ne mažesnę nei 3 metų darbo patirtį, tad labai pravartus yra „mokymasis vieniems iš kitų“. Todėl vienas iš šios programos privalumų – nereikės rašyti magistro darbo, kitaip nei įprastoje magistrantūros programoje. Patyriminis projektas ir yra visų šių praktinių studijų esmė“, – teigia VU Verslo mokyklos direktorė.

 

Studijuojant pagal „MBA Entrepreneurship“ programą bus taikomi aktyvaus mokymosi metodai, interaktyvūs seminarai, išvažiuojamieji vizitai Lietuvoje bei užsienyje. Užsiėmimai daugiausia vyks kas antrą savaitę penktadieniais ir šeštadieniais.

Studentai į programą atrenkami konkurso būdu. Studijų pradžia numatoma 2018 m. rugsėjo mėn. Sėkmingai studijas baigusiems asmenims bus suteiktas VU verslo administravimo magistro (MBA) laipsnis.

Plačiau apie programą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.