Seimo nario E. Jovaišos pranešimas: „Seimas pritaria Šiaulių ir Vilniaus universitetų jungimuisi, tačiau sąlygos – jų susitarimo reikalas“

2018 m. birželio 1 d. pranešimas žiniasklaidai

Reaguodamas į viešojoje erdvėje pasirodžiusias abejones dėl Šiaulių universiteto ateities sandraugoje su Vilniaus universitetu, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas teigia, kad siūlomas terminas – šių metų spalio 10 diena – yra pakankamas tinkamai pasiruošti ir suderinti studijų programas, kitus bendram darbui reikalingus dalykus.

Universitetų atstovų bendras darbas ir derybos vyksta jau kuris laikas: sutarta dėl būsimosios Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos studijų ir mokslinių tyrimų gairių. Jose – mokytojų rengimas, Šiaulių kraštui ir apskritai Šiaurės Lietuvai būtinų technologų ir inžinierių rengimas, menų, humanitarinės ir kitos studijos.

 

Pasak komiteto pirmininko, dar balandį registruotame Seimo nutarimo Nr. XIIIP-1986(3) projekte šioms užduotims atlikti numatytas terminas yra tinkamas ir atsižvelgia į konstruktyvių sprendimų paieškai reikalingą laiką. Reikia pabrėžti, kad teikiamas projektas yra tik Seimo – universitetų steigėjo – pritarimas, kad Šiaulių ir Vilniaus universitetai iki spalio 10 dienos galėtų paruošti tas sąlygas, kurios būtų tinkamos abejoms šalims ir, svarbiausia, sudarytų patrauklias sąlygas Šiaulių regiono jaunimui siekti universitetinio išsilavinimo savojoje Alma Mater.

Tik po spalio 10 dienos, kai Seimas gaus universitetų sutartų sąlygų aprašą, prasidės viešos diskusijos ir kiti veiksmai, kurie leis teisiškai įtvirtinti visiems naudingas permainas. Seimo komiteto pirmininkas planuoja, kad tai bus padaryta 5-oje šio Seimo sesijoje.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.