Ieškomi kandidatai eiti akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus pareigas

Lietuvos mokslo tarybos sudaryta atrankos komisija neatrinko nė vieno kandidato rekomenduoti eiti akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus pareigas. Sprendimą komisija priėmė atsižvelgdama į gautus visuomenės atsiliepimus apie kandidatus ir pokalbius susitikimuose su jais. Kandidatų eiti akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus atranka bus pradėta iš naujo.

Atrankos komisija susitiko su LR teisingumo ministerijos Teisinių institucijų departamento Teisinės pagalbos skyriaus vyriausiąja specialiste dr. Rūta Bakševičiene, Mykolo Romerio universiteto Viešojo valdymo fakulteto Politikos mokslų instituto profesoriumi dr. Adu Jakubausku, Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Viešosios teisės instituto profesore dr. Milda Vainiute ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto Aplinkos inžinerijos fakulteto docente dr. Marina Valentukevičiene.

 

Kontrolierius yra valstybės pareigūnas, nagrinėjantis skundus, pranešimus ir savo iniciatyva atliekantis tyrimus dėl galimų akademinės etikos ir procedūrų, įtvirtintų mokslo ir studijų institucijų akademinės etikos kodeksuose, pažeidimų. Jį 5 metų kadencijai skiria Seimas Lietuvos mokslo tarybos teikimu. Tas pats asmuo negali būti skiriamas daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės. Kontrolieriaus kandidatūra atrenkama konkurso būdu, įvertinus, kaip kandidatai atitinka teisės aktais nustatytus reikalavimus ir yra pasirengę vykdyti kontrolieriaus pareigas. Konkursą vykdo Lietuvos mokslo taryba.

Giedrė Kojelytė

 

Išsamesnę informaciją teikia mokslinė sekretorė dr. Reda Cimmperman tel. +370 670 30 973, +370 681 13 982, e. p. reda.cimmperman@lmt.lt. Parengė Giedrė Kojelytė, LMT Komunikacijos ir ryšių su visuomene specia­listė

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.