Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus kandidatų atrankos komisija svarstys penkis kandidatus

Kandidatų atrankos konkursas šiais metais paskelbtas jau trečią kartą. Kovo mėnesį paskelbus konkursą ir komisijai iš penkių kandidatų neatrinkus nė vieno rekomenduoti eiti akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus pareigas, konkursas iš naujo buvo paskelbtas gegužės 30 d. Jame taip pat dalyvavo penki kandidatai, iš jų du komisija teikė svarstyti Lietuvos mokslo tarybai. Tarybai neatrinkus nė vieno kandidato, rugsėjo mėnesį paskelbtas naujas atrankos konkursas.

Lietuvos mokslo tarybos atrankos komisija, iš naujo paskelbusi konkursą eiti Lietuvos Respublikos akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus pareigas, vėl sulaukė penkių kandidatų. Tarybos tinklalapyje pateikti šių kandidatų gyvenimo aprašymai ir motyvuoti siūlymai arba motyvaciniai laiškai:

 

1. Adas Jakubauskas, dr., Mykolo Romerio universiteto, Viešojo valdymo fakulteto, Politikos mokslų instituto profesorius.

2. Alvydas Šakočius, dr., Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos Strateginio valdymo katedros profesorius, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro patarėjas.

3. Loreta Tauginienė, dr., Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto mokslo darbuotoja; Mykolo Romerio universiteto Akademinės etikos centro vadovė, projekto „European Network for Academic Integrity“ tyrėja.

4. Rimantas Vaitkus, dr., Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto asistentas, Nacionalinio fizinių ir technologijos mokslų centro Metrologijos skyriaus vadovas.

5. Marina Valentukevičienė, dr., Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Aplinkos inžinerijos fakulteto Vandentvarkos katedros docentė.

 

Kviečiame visuomenę susipažinti su kandidatais ir iki lapkričio 16 d. 10 val. el. paštu reda.cimmperman@lmt.lt atrankos komisijai teikti apie juos komentarus. Vėliau atrankos komisija susitiks su kandidatais išsamiau pasikalbėti.

Lietuvos mokslo taryba konkursą skelbia vadovaudamasi Mokslo ir studijų įstatymu, Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybos nuostatais ir Lietuvos mokslo tarybos darbo reglamentu.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.