Ar aktualios Sąjūdžio idėjos ir vertybės?

Neseniai Kaune vyko seminaras-diskusija, skirtas mokytojams „Ar aktualios Lietuvos Sąjūdžio idėjos ir vertybės šiandien?“, kuriame pagrindinį pranešimą skaitė Lietuvos Sąjūdžio Kauno tarybos pirmininkas dr. Raimundas Kaminskas.

17 Kaminskas S ģj ½d Šio id Śjos mokytojams
Dr. R. Kaminskas – pirmas iš dešinės. Autoriaus asmeninio archyvo nuotr

Renginys buvo skirtas paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį ir Lietuvos Sąjūdžio 30-metį. Susirinkusieji pažymėjo, kad laisvė, žmogaus teisės, demokratija, teisingumas, valstybingumas, pilietiškumas, solidarumas ir kitos vertybės buvo svarbūs veiksniai, dėl kurių prieš 30 metų susiformavo ir susitelkė masinis socialinis judėjimas – Lietuvos Sąjūdis. Lietuvos Sąjūdžio veikla ir toliau daugumai žmonių kelia tam tikrus solidarumo jausmus. Žmonės, siekiantys atkurti Lietuvos valstybę, vienas kito nepažinojo, tačiau greitai visi tapo lyg vienos šeimos nariais – kovotojais už viešąjį interesą, kovotojais už Lietuvos nepriklausomybę.

 

Kam reikalinga Lietuvos Sąjūdžio istorija šiandien? Kad žinotume svarbius nematerialius faktus – Sąjūdžio idėjas ir vertybes, kurias ir toliau galėtume branginti ir saugoti mūsų tėvynės bei Lietuvos valstybės optimistinės ateities vardan. Mes su tikėjimu, viltimi ir meile turėtume kartu pilietiškai dalyvauti, kuriant darnesnę ir teisingesnę Lietuvą, puoselėti ją ir perduoti mūsų istorinę atmintį ateities kartoms.

 

17 Kaminskas S ģj ½d Šio id Śjos mokytojams1
Seminaro dalyviai

 

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.