Du Lietuvos universitetai THE reitinge

Rugsėjo 26 d. pasaulinis aukštųjų mokyklų reitingas „Times Higher Education World University Ranking“ paskelbė naujausių reitingų rezultatus. Šiais metais reitinge buvo vertinamos 1 258 aukštosios mokyklos iš viso pasaulio. Iš Lietuvos universitetų į šį reitingą patenka dvi aukštosios mokyklos – Kauno technologijos universitetas ir Vilniaus universitetas. Vertinamu laikotarpiu išryškėjo KTU indėlis, bendradarbiaujant su privačiu sektoriumi.

 

„Times Higher Education“ (THE) vertina universitetus pagal 5 pagrindinius kriterijus – „Mokymas“, „Moksliniai tyrimai“, „Mokslinių darbų cituojamumas“, „Tarptautinis įvaizdis“ ir „Pajamos iš verslo“. KTU šiame reitinge dalyvauja jau keletą metų. Šiemet žymiausias pokytis matomas įvertinus „Pajamų iš verslo“ kriterijų. Šiuo kriterijumi reitingų organizatoriai siekia įvertinti universiteto žinių perdavimo verslo sektoriui lygį. Matuojant pajamų iš verslo kriterijų, vertinamas organizacijų sprendimas pirkti konsultacijas ar išradimus iš aukštojo mokslo įstaigų. Augantis KTU pajamų iš verslo rodiklis atspindi universiteto indėlį plėtojant bendradarbiavimą su privačiu sektoriumi. Universitetas daug dėmesio skiria tarporganizacinio bendradarbiavimo plėtojimui, kuria ir plėtoja santykius su Lietuvos ir tarptautinėmis verslo įmonėmis. „Vienu svarbiausių tarporganizacinio bendradarbiavimo rezultatų yra ir aukšto lygio kvalifikuotų specialistų rengimas, atsiliepiant į rinkos poreikius“, – sako KTU Strategijos stebėsenos ir procesų skyriaus vadovė Lolita Jurkšienė.

 

Gerėjantys rezultatai pastebimi ir kitose srityse –ir šiais metais dar 5 proc. išaugęs „Tarptautinio įvaizdžio“ kriterijaus rezultatas atskleidžia augantį universiteto patrauklumą tarptautinėje erdvėje. Kriterijaus įvertis paremtas užsienio akademinio personalo ir užsienio studentų skaičiais universitete, taip pat vertinant bendrus mokslinius darbus su užsienio mokslininkais. Kartu su šiais rezultatais naujausiame reitinge kilo ir KTU „Mokslinių darbų cituojamumo“ kriterijaus įvertis. „Tarptautinėje erdvėje KTU yra žinomas dėl puikių universiteto mokslininkų, dėstytojų ir studentų pasiekimų“, – pažymi
L. Jurkšienė.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.