Siekia profesinės magistrantūros

Vytauto Didžiojo universitetas ir Kauno technikos kolegija pasirašė bendradarbiavimo sutartį ir žengė dar vieną žingsnį, kad profesinė magistrantūra būtų pasiekiama studentams ir verslui.

Teorija – universitetams, praktika – kolegijoms

15 VDU ir KTK sutarties pasira Īymas
Bendradarbiavimo sutartį pasirašo VDU rektorius akad. Juozas Augutis ir KTK direktorius
Nerijus Varnas

VDU rektoriaus prof. Juozo Augučio teigimu, plečiant tarpusavio bendradarbiavimą ir matant aukštojo mokslo sistemoje studentams neparankią spragą, pasirašoma sutartis leis suvienyti abiejų institucijų gerąją patirtį ir technologines bazes. Tai studentams suteiks galimybę greičiau ir kokybiškiau įgyti reikalingų žinių šiandienei darbo rinkai. „Pasirašoma sutartis su Kauno technikos kolegija yra žingsnis bendros profesinio magistro studijų programos link, nes dabartinė sistema neleidžia kolegijoms dirbti magistrantūros studijose. Tai į nepatogią situaciją pastato kolegijos studentus, norinčius tęsti studijas magistrantūroje. Žinoma, yra įvairių išlyginamųjų studijų programų, tačiau jos nėra tinkamai suderintos, studentams dažnai reikia dar metus studijuoti papildomai.

Viena iš pagrindinių mūsų tarpusavio bendradarbiavimo užduočių – suderinti kolegines bakalauro ir universitetines magistro studijų programas, neprarandant nei kokybės, nei tikslų. Tikimės rasti modelį, kuris leis kolegijos absolventams tęsti studijas profesinėje magistrantūroje be išlyginamųjų studijų ir kitų trikdžių. Kolegijos studentai daugiau laiko skirtų platesniam išsilavinimui, teoriniams dalykams, o universitetų studentai daugiau gautų praktikos kolegijoje. Tai būtų labai aukšto lygio programa, labai populiari ir patogi tiek kolegijų, tiek universitetų studentams“, – galimą modelį pristato VDU rektorius prof. J. Augutis.

 

Skirtybėse daugiau sinergijos

Pasak Kauno technikos kolegijos direktoriaus Nerijaus Varno, sutartis su VDU kolegijai ne tik leis siekti profesinės magistrantūros, bet ir sustiprins studijų kokybę, tarpdisciplininius dalykus bei kels kolegijos mokslininkų ir dėstytojų kvalifikaciją.

„Esame, ko gero, vienintelė valstybinė kolegija, kuri pastaruosius penkerius metus geba didinti stojančiųjų skaičių. Siekiame ne deklaratyvios bendrystės, bet konkrečių sprendimų. Bendradarbiaujant išsikeliame du svarbiausius tikslus: siekti profesinės magistrantūros studijų, apie kurias kalbėjo VDU rektorius prof. J. Augutis, ir auginti mūsų dėstytojų didaktines kompetencijas.

 

Ši sutartis padės suvienyti multidisciplininį kolegijos ir universiteto potencialą. KTK yra pramonės kolegija, orientuota atliepti verslo poreikius inžinerinėje kryptyje, o VDU – klasikinis, plataus profilio universitetas, kuris mūsų studentams gali pasiūlyti platų spektrą reikalingų teorinių žinių ir šiandien visiems inžinieriams labai reikalingų socialinių kompetencijų. Bendradarbiaujant skirtingų sričių institucijoms, galima gauti daug daugiau sinergijos ir geresnių rezultatų.

 

Kaip tik profesinės magistrantūros kontekste atsiveria bendradarbiavimo potencialas. Mes kalbame ne tik apie techninius dalykus, technologinę ir inžinerinę kryptį. Pavyzdžiui, VDU yra stiprus informacinių technologijų srityje, o mūsų bazė – elektronikos. Šiandien yra didelis poreikis specialistų, kurie ne tik geba ir moka programuoti, bet ir išmano „kietuosius“ dalykus, suvokia ir supranta elektronikos įrenginių ir prietaisų struktūrą bei sistemas. Šis bendradarbiavimas kolegijos studentams leis gauti ir gilinti programavimo įgūdžius, tapti universaliais inžinieriais, turinčiais platų požiūrį į vykstančius procesus“, – sako KTK direktorius.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.