Inauguruotas Kauno technologijos universiteto rektorius

Lapkričio 9 d. įvyko iškilminga Kauno technologijos universiteto (KTU) rektoriaus prof. Eugenijaus Valatkos inauguracijos ceremonija. Pasveikinti universiteto vadovo susirinko ne tik aukščiausi šalies akademinės bendruomenės nariai, bet ir šalies bei miesto valdžios atstovai, visuomenės veikėjai. Iškilmingame renginyje dalyvavo Lietuvos Respublikos Prezidentės patarėja Saulė Mačiukaitė-Žvinienė, Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša, Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentas prof. habil. dr. Artūras Žukauskas, KTU alumnų asociacijos prezidentas Arūnas Laurinaitis, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas ir daug kitų svečių.

KTU rektoriaus inauguracija 5
Įteikiamos rektoriaus regalijos

„Šiandien yra mano rektorystės pradžia, tad nenorėčiau neatsakingai kalbėti apie ateitį. Turėsiu įrodyti darbais, kad sprendimas perduoti man rektoriaus skeptrą buvo teisingas ir pateisinantis visuomenės lūkesčius, – inauguracinėje kalboje pabrėžė KTU rektorius – Laiko tėkmėje universitetas keitėsi ir dar keisis, įgis naujų pavidalų. Universiteto esmė – ugdyti atsakingą, kuriantį žmogų ir toliau būti pamatinio Lietuvos valstybingumo ramsčiu.“

Inauguracijos ceremonijoje dalyvavę svečiai linkėjo naujajam KTU rektoriui vesti universitetą į priekį. „Jums tenka ir garbė, ir atsakomybė atstovauti vienai stipriausių aukštųjų mokyklų ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos regione. Linkiu, kad naujojo rektoriaus išrinkimas atneštų laukiamų pokyčių, naujų galimybių, padėtų sėkmingai įsilieti į geriausių universitetų Europoje gretas“, – Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimą prof. Eugenijui Valatkai perdavė Prezidentės patarėja Saulė Mačiukaitė-Žvinienė.

 

Tą savaitę rektorius drauge su savo komanda minėjo ir simbolinį 100 darbo dienų laikotarpį, supažindino universiteto bendruomenę su jau įvykdytais ir artimiausiais darbais, atsakė į klausimus. Prof. E. Valatka – 24-asis KTU rektorius. Jį KTU vadovu penkerių metų kadencijai viešo konkurso būdu paskyrė universiteto Taryba 2018 m. liepos 13 d., rinkusi rektorių iš 11 Lietuvos ir užsienio kandidatų.

Iš Jiezno kilęs E. Valatka, prieš tapdamas rektoriumi, ėjo KTU Cheminės technologijos fakulteto dekano pareigas, į kurias buvo išrinktas 2011 m. KTU ir 13-ajame Paryžiaus universitete disertaciją rengęs E. Valatka cheminės inžinerijos daktaro laipsnį įgijo 2000 m., nuo 2002 m. E. Valatkai suteiktas docento, o nuo 2012 m. – profesoriaus pedagoginis vardas.

Parengta pagal KTU pranešimą

KTU rektoriaus inauguracija 15
Lietuvos Respublikos Prezidentės sveikinimą skaito patarėja Saulė Mačiukaitė-Žvinienė
KTU rektoriaus inauguracija 19
Naująjį rektorių sveikina Kauno meras Visvaldas Matijošaitis

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.