KTU Europos instituto vadovė – Ringailė Kuokštytė

Kauno technologijos universiteto Europos institutui vadovaus politikos mokslų daktarė, tarptautinių santykių ekspertė Ringailė Kuokštytė. Ji pakeis iki šiol direktoriaus pareigas ėjusį Vygaudą Ušacką, kuris priėmė sprendimą dalyvauti Lietuvos Prezidento rinkimuose ir darbą Universitete baigė.

19 KTU Europos instituto vadove Ringaile Kuokstyte
KTU Europos instituto vadovė dr. Ringailė
Kuokštytė

R. Kuokštytė Panteono-Sorbonos universitete prancūzų kalba apgynė daktaro disertaciją, yra dirbusi Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO), dėsčiusi Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute. Naujoji instituto vadovė darbą pradėjo lapkričio mėnesį.

 

KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto Europos institutas veiklą pradėjo 1998 m. Instituto iniciatyva organizuojamos tarptautinės konferencijos, seminarai, diskusijos, kur aptariami Lietuvos ir Europos Sąjungos strateginiai iššūkiai, rengiamos ir pristatomos rekomendacijos jiems spręsti. Taip pat vykdomi Europos ir Europos Sąjungos politiniai, ekonominiai ir socialiniai tyrimai, kurių rezultatai viešinami visuomenei ir akademinei bendruomenei, leidžiamas mokslinis žurnalas.

19 KTU Europos Instititutas SHMMF
KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetas, kuriame įsikūręs Europos
institutas. KTU nuotr.
Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.