Šiaulių universiteto tarybos pirmininku išrinktas Arvydas Murza

Trečiadienį vykusiame Šiaulių universiteto tarybos posėdyje buvo išrinktas naujas tarybos pirmininkas. Juo tapo tarybos narys, AB “Šiaulių energija” Teisės ir personalo administravimo skyriaus viršininkas Arvydas Murza, Šiaulių universiteto taryboje dirbantis jau antrą kadenciją. Tarybos nariai pirmininką rinko iš dviejų kandidatų – kartu su A. Murza į tarybos vadovo poziciją kandidatavo tarybos narys Klaidas Palikevičius, buvęs Šiaulių universiteto Alumnų asociacijos prezidentas.

Po rezultatų paskelbimo naujasis tarybos pirmininkas sakė, jog Šiaulių universitetui jungiantis su Vilniaus universitetu, jis sieks aktyvinti tarybos narių vidinę komunikaciją, išsamiai išdiskutuoti su jais visus universiteto ateitį lemiančius sprendimus. „Šiaulių universiteto bendruomenė išgyvena ypatingą laikotarpį. Mes aktyviai įsitraukėme į Lietuvoje vykstančią aukštojo mokslo reformą, nes esame tikri: universitetinis mokslas Šiauliuose turi išlikti. Per pastaruosius septynis dešimtmečius mūsų regione yra sukauptas didelis intelektualinis potencialas, sukurta universitetinių studijų tradicija, esame pasiekę svarbių rezultatų rengiant įvairaus profilio specialistus, ypač mokytojus. Jeigu universitetinio mokslo Šiaulių mieste išsaugojimas reiškia mūsų universiteto jungimąsi su seniausiu Lietuvoje Vilniaus universitetu, tai mūsų kaip tarybos tikslas – padėti rektoriui ir jo komandai pasiekti patį geriausią rezultatą, kuris būtų naudingas visai universiteto bendruomenei“ – po išrinkimo kalbėjo A. Murza.

 

Šiaulių universiteto tarybos pirmininko pozicija tapo laisva po to, kai iš pareigų prieš kelias savaites pasitraukė tuometinis pirmininkas Vidmantas Japertas. Pagal šiuo metu galiojantį Aukštojo mokslo įstatymą, universitetų tarybos yra svarbiausios universitetų valdymo institucijos, kartu su senatais sprendžiančios akademinius ir strateginius universitetų gyvenimo klausimus.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.