Žuvusiųjų už Lietuvą ir mirusiųjų pagerbimas Kaune

Lapkričio 1-ąją Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo II rinktinės Kauno 202 kuopos šauliai kartu su Lietuvos laisvės kovotojų sąjunga (LLKS), Lietuvos Sąjūdžio Kauno Taryba ir Kovo 11-osios gatvės bendrija organizavo tradicinį žuvusiųjų už Lietuvą bei mirusių savanorių, karių, partizanų, sukilėlių, šaulių, LLKS narių ir sąjūdininkų pagerbimą Kauno kapinėse.

Žemutinių Kaniūkų kapinėse buvo uždegtos žvakės prie Kovo 11-osios Akto signatarės B. Nedzinskienės kapo, Romainių kapinėse – prie Vyčio Kryžiaus ordino kavalierių (Romo Kalantos) ir šaulių kapų. Senosiose Aleksoto kapinėse šauliai su kitais visuomenininkais ir Šv. Kazimiero parapijos klebonu kanauninku Valiumi Zubavičiumi meldėsi prie paminklo „Pieta“ ir šaulio Antano Kasparavičiaus kapo. Senavos kapinėse visuomenininkai uždegė žvakes prie Kovo 11-osios Akto signatarų B. Gajausko ir L. Simučio kapų, o Panemunės kapinėse – prie Vasario 16-osios Akto signataro, Lietuvos Prezidento A. Stulginskio, Vyčio Kryžiaus ordino kavalierių ir šaulių kapų. Vilijos parke (Juozapavičiaus pr.) – prie Lietuvos karių kapų (prie paminklo „Žuvusiems dėl Tėvynės“).

Buvusiose Kauno senosiose kapinėse (Vytauto pr.) prie paminklo „Žuvome dėl Tėvynės“ kartu su kanauninku VDU doc. Robertu Pukeniu žvakėmis ir malda buvo pagerbti mirusių šaulių, LLKS, sąjūdininkų, žuvusių už Lietuvos laisvę, atminimas. Petrašiūnų kapinėse šauliai uždegė žvakes prie Vasario 16-osios Akto ir Kovo 11-osios Akto signatarų, Vyčio Kryžiaus ordino kavalierių, šaulių ir sąjūdininkų kapų.

 

Dr. Raimundas Kaminskas

19 Algirdo Patacko kapas
Algirdo Patacko kapas

 

19 Aleksandro Stulginskio ir jo žmonos kapas
Aleksandro Stulginskio ir jo žmonos kapas
Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.