Jaunieji mokslininkai – žemės ūkio pažangai

Lapkričio 15 d. Lietuvos mokslų akademijos Žemės ūkio ir miškų mokslų skyrius surengė tarptautinę konferenciją „Jaunieji mokslininkai žemės ūkio pažangai“, kurioje šalies agrarinių mokslų institucijų tyrėjai dalijosi patirtimi su atvykusiais Latvijos ir Estijos, Baltijos šalyse studijuojančiais trečiųjų šalių bendraminčiais.

21 Jaunųjų mokslininkų konferencija 3 diplomas
Rankose – konferencijos laureato diplomas

Plenarinėje sesijoje buvo perskaityti šeši iškiliausi visas žemės ūkio mokslų šakas reprezentuojantys pranešimai. Jai vadovavo akademikai
Z. Dabkevičius, H. Žilinskas (Lietuva) ir  B. Rivža (Latvija), dalyvavo LMA prezidentas akad. J. Banys.

Veikė trys sekcijos, kuriose buvo išklausyti ir diskusijose aptarti 28 pranešimai aktualių tyrimų tematika. Agronomijos ir agrobiologijos sekcijoje devyni pranešimai daugiausia atspindėjo augalų genetikos ir dirvožemio mokslo dalykus. Išskirtinio dėmesio susilaukė azoto kiekio vertinimas augaluose, augalinių liekanų skaidymasis ir organinės anglies kaupimasis skirtinguose dirvožemiuose ekologinės žemdirbystės sąlygomis.

 

Miškininkystės ir sodininkystės sekcijoje išklausyta 10 pranešimų. Juose aptartos medžių ligos ir kenkėjai, nemenkas dėmesys skirtas aliejiniams augalams, ypač – miško regeneracijos būdų inovacijoms.

Gyvulininkystės, veterinarijos, maisto saugos ir kokybės sekcijoje išklausyti devyni pranešimai, skirti aptarti arklių, galvijų, avių ligotumo, gyvulinio maisto kokybės tyrimus.

Atsisveikindami iki tradicinio kitų metų renginio, konferencijos dalyviai pasižadėjo diskusijose būti drąsesni ir aktyvesni.

 

 

Akad. prof. habil. dr. Algirdas Juozas Motuzas

21 Jaunųjų mokslininkų konferencija laureatai
Jaunųjų mokslininkų konferencijos laureatai su akademikais. Pirmoji iš kairės – Latvijos
mokslų akademijos akademikė Baiba Rivža, ketvirtas iš dešinės – Lietuvos mokslų
akademijos viceprezidentas Zeneonas Dabkevičius
21 Jaunųjų mokslininkų konferencija 3 dalyviai bendra
Jaunųjų žemės ūkio mokslininkų konferencijos dalyviai
Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.