Lietuvos mokslo taryba į akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius Seimui teikia dr. Loretos Tauginienės kandidatūrą

Lietuvos mokslo taryba baigė kandidatų į akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius atranką. Lapkričio 26 d. vykusiame Lietuvos mokslo tarybos posėdyje balsų dauguma Seimui tvirtinti pateikta dr. Loretos Tauginienės kandidatūra.

L. Tauginienė yra socialinių mokslų daktarė, Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto mokslo darbuotoja. L. Tauginienės interesai ir darbas jau kuris laikas siejasi su akademine etika. Nuo 2016 m. ji yra Mykolo Romerio universiteto Akademinės etikos centro vadovė, yra dirbusi akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus patarėja. Turi bendradarbiavimo patirties su tarptautiniu mastu pripažintomis leidyklomis, yra įsitraukusi į mokslo žurnalo „Journal of Academic Ethics“ redaktorių kolegijos veiklą. L. Tauginienė yra išrinkta Europos akademinio sąžiningumo tinklo (angl. European Network for Academic Integrity) tarybos nare. Aktyviai skelbia su etika susijusius mokslinių tyrimų rezultatus ir dalyvauja rengiant tarptautines konferencijas akademinės etikos temomis.

21 Etikos kontrolierius Tauginiene
Loreta Tauginienė

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus kandidatūros atrankos komisija Tarybai svarstyti ir balsuoti pateikė vienintelę kandidatūrą. Tarybos nariai susipažino su komisijos siūlymu, kandidatės darbo vizija eiti šias pareigas ir išklausė atsakymus į klausimus. Iš balsavime dalyvavusių 25 Tarybos narių, 21 narys pasisakė už komisijos teikiamą dr. L. Tauginienės kandidatūrą,
1 biuletenis buvo pripažintas negaliojančiu.

Kontrolieriaus kandidatūra laikomas atrinkta, jeigu posėdyje dalyvauja ne mažiau kaip du trečdaliai Tarybos narių ir už kandidatą balsuoja daugiau kaip pusė posėdyje dalyvaujančiųjų. Taryba penkerių metų kadencijai kandidatą teikia tvirtinti Seimui. Konkursą atrinkti kandidatą į akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius Taryba skelbė tris kartus. Kandidatų atranka vyko vadovaujantis Mokslo ir studijų įstatymu, Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybos nuostatais ir Lietuvos mokslo tarybos darbo reglamentu.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius yra valstybės pareigūnas, nagrinėjantis skundus, pranešimus ir inicijuojantis tyrimus dėl galimų akademinės etikos ir procedūrų, įtvirtintų mokslo ir studijų institucijų akademinės etikos kodeksuose, pažeidimų. Tas pats asmuo kontrolieriumi negali būti skiriamas daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės. Dirbdamas kontrolieriumi, jis negalės eiti jokių kitų pareigų.

Daugiau informacijos – Lietuvos mokslo tarybos mokslinė sekretorė dr. Reda Cimmperman (tel. (8 670) 30 973, e. p. reda.cimmperman@lmt.lt).

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.