Švietimo ir mokslo komitetas pritarė dr. Loretos Tauginienės kandidatūrai į Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus pareigas

Seimo Švietimo ir mokslo komitetas balsų dauguma pritarė Lietuvos mokslo tarybos pateiktai kandidatūrai į Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus pareigas. Lietuvos mokslo taryba, vadovaudamasi Mokslo ir studijų įstatymo 17 str. 2 d., Seimui pateikė dr. Loretos Tauginienės kandidatūrą.

Dr. Loreta Tauginienė šiuo metu yra Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto mokslo darbuotoja, Mykolo Romerio universiteto Akademinės etikos centro vadovė. Kandidatė anksčiau yra ėjusi Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybos patarėjos pareigas.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius yra valstybės pareigūnas, nagrinėjantis skundus, pranešimus ir inicijuojantis tyrimus dėl galimų akademinės etikos ir procedūrų, įtvirtintų mokslo ir studijų institucijų akademinės etikos kodeksuose, pažeidimų. Jį 5 metų kadencijai skiria Seimas. Tas pats asmuo kontrolieriumi negali būti skiriamas daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.

Švietimo ir mokslo komitetui pritarus kandidatūrai, bus registruojamas Seimo nutarimo projektas ir prasidės jo svarstymo Seime procedūra.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.