Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešimas

Edukologijos universitete įsikurs Vilniaus kolegija

Gruodžio 27 d. Vyriausybė pritarė Švietimo ir mokslo ministerijos siūlymams dėl Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) pagal valstybės turto patikėjimo sutartį valdomo nekilnojamojo turto ir patalpų, kurios atsilaisvins po LEU reorganizavimo, panaudojimo švietimo reikmėms. LEU mokslo, gyvenamosios ir kitos paskirties pastatus, esančius Studentų g. 39, 45, 47 ir J. I. Kraševskio g. 2 Vilniuje, numatoma perduoti pagal patikėjimo sutartį Vytauto Didžiojo universitetui ir Vilniaus kolegijai.

LEU valdomos gyvenamosios patalpos, esančios Saltoniškių g. 54, Studentų g. 41, Švitrigailos g. 4, Vilniuje, taip pat poilsio namai Palangoje Basanavičiaus g. ir pastatai Švenčionių r. Lakajos k. bus įtraukti į Turto banko parduodamo turto sąrašą. Valgyklos pastatas, rekonstruotas į biblioteką Vilniuje, Studentų g. 45A, pereis Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos žinion. Jo tolesnio panaudojimo galimybės bus sprendžiamos atlikus, pastato pridavimą. Kol bus sprendžiamas klausimas dėl teisių į nekilnojamąjį turtą Trakų r. Tamošiavos k. atkūrimo Kaišiadorių vyskupijai, jis taip pat sugrįš ministerijos žinion.

 

Vilniaus kolegijai perkėlus į Studentų g. 39 savo padalinius, šiuo metu išsidėsčiusius Naugarduko g. 5, Buivydiškėse, Lydos g. 3 ir Palydovo g. 29, likę atlaisvinti pastatai bus perduoti Turto bankui.

Atsižvelgiant į Vilniaus miesto savivaldybės prašymą perimti ugdymo procesui tinkamas patalpas, pasiūlyta įvertinti galimybę savivaldybei perduoti Vilniaus kolegijos pastatus Palydovo g. 29 bei Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centrui priklausantį nekilnojamąjį turtą Parko g. 67.

Nuo 2019 m. sausio 1 d. LEU reorganizuojamas ir tampa Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademija. Lietuvos edukologijos universiteto ir Aleksandro Stulginskio universiteto reorganizavimas prijungimo prie Vytauto Didžiojo universiteto būdu – tai šiuo metu vykdomo valstybinių universitetų tinklo optimizavimo plano dalis. Vykdant šį planą, 14 valstybinių universitetų persitvarkys į 9. Universitetų tinklo optimizavimui skiriama 123 mln. eurų, iš jų 106 mln. eurų ES investicijų – sujungti ir perkelti fakultetams, atnaujinti įrangai, rekonstruoti akademiniams miesteliams. Į universitetus taip pat investuojama valstybės turto už 56,981 mln. eurų: investuota – už 33,89 mln. eurų, numatoma – už 23,091 mln. eurų. Parengta pagal Švietimo ir mokslo ministerijos Komunikacijos skyriaus 2018 m. gruodžio 27 d. pranešimą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.