Algirdas Antanas Kaminskas

1945 03 28 – 2019 03 07

1
Algirdas Antanas Kaminskas

Lietuva neteko žymaus sportininko, trenerio, dėstytojo istoriko. A. Kaminskas aukso medaliu baigė Kauno miesto 1-ąją mokyklą-internatą, studijavo Kauno politechnikos institute (dabar – KTU), vėliau studijas tęsė buvusiame Vilniaus valstybiniame pedagoginiame institute, kur įgijo istorijos ir fizinio lavinimo mokytojo specialybę. Dar studijų metu jis stropiai gilinosi į istorijos dalykų esmę, bet reiškėsi ir kaip talentingas lengvaatletis. 1969 m. tapo Lietuvos studentų žaidynių prizininku. Puikiai išlaikęs valstybinius egzaminus, 1971 m. įgijęs diplomą su pagyrimu, buvo paskirtas dirbti dėstytoju instituto Istorijos fakulteto Visuotinės istorijos katedroje, kur buvo labai vertinamas studentų ir bendradarbių.

 

Kartu A. Kaminskas dirbo krepšinio komandoje Vilniaus „Statyba“ fizinio rengimo treneriu, perteikdamas savo – šuolininko į aukštį ir dešimtkovininko patirtį. Jis buvo ilgamečio „Statybos“ vyriausiojo trenerio Rimanto Endrijaičio dešinioji ranka. Ši komanda, pritaikiusi A. Kaminsko patirtį – sprintą ir šoklumą, net ir neturėdama komandoje aukštaūgių, įveikė tuometinės TSRS Maskvos CSKA krepšinio komandą, o 1979 m. tapo ir TSRS 46-ojo krepšinio čempionato bronzos medalio laimėtoja.

Nuoširdžiai užjaučiame velionio Algirdo Antano artimuosius, jo buvusius studentus ir dėstytojus, bendradarbius bei buvusius „Statybos“ krepšininkus ir sirgalius, tikėdami, kad jo patirtis bus pritaikyta ugdant jaunąją kartą, o jo šviesi atmintis išliks visų jį pažinojusių atmintyje.

1979 metai. Vilniaus „Statybos“ krepšinio komanda, TSRS 46-ojo krepšinio čempionato bronzos medalio laimėtoja.

Sėdi (iš kairės): komandos administratorius Arūnas Jurkus, Vytautas Baločka, Algirdas Vaitkus, Valerijus Bazilevskis, treneris Algirdas Kaminskas, Donatas Pašakarnis, Vytenis Urba, komandos kapitonas Algimantas Pavilonis, komandos gydytojas Virginijus Vaičiulionis. Stovi: Edmundas Narmontas, Saulius Deimantavičius, Jonas Kazlauskas, komandos vyresnysis treneris, Lietuvos nusipelnęs treneris Rimantas, sporto treneris Kęstutis Grigaliūnas, Vytenis Andriūnas, Rimas Girskis, Vytautas Palionis.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.