„Mokslo sriuba“: jaunoji mokslininkė Mažena Mackoit Sinkevičienė kuria kvantinį jutiklį

Ar kada nors susimąstėte, kad tarp mūsų yra žmonių, kuriančių ateitį? Tai – mokslininkai. Mokslo pažanga nulems, kaip žmonijos gyvenimas atrodys po kelių dešimtmečių. Būtent dėl šios priežasties mokslininkės kelią pasirinko Fizinių ir technologijos mokslų centro doktorantė Mažena Mackoit Sinkevičienė.

Mokslo sriuba 12
Mažena Mackoit Sinkevičienė

Jaunoji tyrėja gilinasi į keistenybių kupiną kvantinės fizikos pasaulį. Kartu su kolegomis Lietuvos, Australijos, JAV ir Vokietijos universitetuose ji kuria ypatingo jautrumo kvantinį jutiklį. Itin mažus pokyčius galintis išmatuoti prietaisas labai reikalingas, pavyzdžiui, medicinoje.

Be to, M. Mackoit Sinkevičienė organizuoja „Open Readings“ konferencijas ir į Lietuvą pritraukia pasaulinio lygio mokslo žvaigždes. Tarp jų – net Nobelio premijos laureatai. „Baigę fizikos studijas įgysite pasitikėjimo savimi, nebijosite pasaulio – jokie uždaviniai jums nebeatrodys sudėtingi“, – sako jaunoji mokslininkė.

 

Laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva, kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu. „Mokslo sriubą“ galima ragauti kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per LRT Plius.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.