Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešimai

Šiaulių universiteto prijungimas. Seimas pritarė nutarimui, kuriuo reglamentuojamas Šiaulių universiteto reorganizavimas prijungimo prie Vilniaus universiteto būdu. Nutarimu „Dėl Šiaulių universiteto prijungimo prie Vilniaus universiteto terminų ir sąlygų“ Vyriausybei siūloma pateikti su Vilniaus universiteto ir Šiaulių universiteto valdymo organais suderintus atnaujintus Šiaulių universiteto reorganizavimo prijungimo prie Vilniaus universiteto būdu sąlygas ir Šiaulių universiteto reorganizavimo prijungimo prie Vilniaus universiteto būdu planą, kuriuose numatyta reorganizavimo procedūrų pabaigos data – 2020 m. liepos 1 d.

Vyriausybei taip pat siūloma iki 2019 m. birželio 1 d. sudaryti sutartį su Vilniaus universitetu ir nustatyti Šiaulių akademijos vystymo studijų, mokslo ir meno srityse perspektyvą bei finansavimo galimybes, užtikrinant Šiaurės Lietuvos regiono poreikius, o rengiant Valstybės ir savivaldybių biudžetų 2020–2025 metų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektą ir skirstant Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšas atsižvelgti į Šiaulių universiteto reorganizavimo prijungimo prie Vilniaus universiteto būdu plane numatytą finansavimo poreikį ir valstybės finansines galimybes.

Vilniaus ir Šiaulių universitetams siūloma iki 2019 m. birželio 15 d. sudaryti jungtinės veiklos sutartį, nustatant įsipareigojimus, kurie leistų užtikrinti tvarius Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos mokslo, studijų ir finansinės veiklos rezultatus.

 

Konkursas Vasario 16-osios gimnazijos direktoriaus pareigoms eiti. Vasario 16-osios gimnazija skelbia konkursą direktoriaus pareigoms eiti. Pretendentų paraiškų laukiama iki gegužės 15 d. Kandidatams būtinas aukštasis universitetinis ar jam prilygintas išsilavinimas, vadovavimo patirtis, labai gerai mokėti lietuvių ir vokiečių kalbas, atvirumas ir tolerancija tarpkultūrinėje aplinkoje, esminės žinios apie Vokietijos mokyklų sistemą ir Vokietijos įstatymus.

Vasario 16-osios gimnazija, įsikūrusi Vokietijoje, Hiutenfelde, veikia nuo 1951 m., siekdama užsienyje gyvenantiems lietuvių kilmės vaikams sudaryti sąlygas puoselėti lietuvių kalbą, kultūrą ir tradicijas. 1999 m. gimnazija įgijo Vokietijos valstybės pripažintos dvikalbės mokyklos statusą, suteikiantį teisę išduoti vokišką brandos atestatą. Šiuo metu gimnazijoje dirba 37 darbuotojai, mokosi per 200 lietuvių, vokiečių ir kitų tautybių mokinių.

Paraiškos dokumentus (CV, motyvacinį laišką, išsilavinimą liudijančius dokumentus, rekomendacijas) reikėtų siųsti el. paštu bewerbung@litauischesgymnasium.de.

 

Pavaldūs ŠMSM centrai atsisakys dalininkų teisių viešosiose įstaigose. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siūlymu Vyriausybė priėmė nutarimą dėl valstybei nuosavybės teise priklausančių viešųjų įstaigų dalininko teisių atsisakymo. Tai padaryta ministerijos įvykdyto audito metu paaiškėjus, kad pavaldžiuose centruose veikia viešosios įstaigos, kurių dalininkais biudžetinės įstaigos negali būti jau nuo 2010 m. „Atliekant veiklos auditą, paaiškėjo atvejų, kai ministerijai pavaldžios įstaigos yra viešųjų įstaigų dalininkės – vykdo su savo tiesiogine veikla nesusijusias funkcijas, todėl inicijavome Vyriausybės nutarimą, kuriuo tokia veikla bus nutraukta“, – sako ministras A. Monkevičius.

Įgyvendinant Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimą, Lietuvos vaikų ir jaunimo centras turės atsisakyti dalininko teisių viešojoje įstaigoje ,,Jaunimo slėnis“, Ugdymo plėtotės centras – viešojoje įstaigoje ,,Vaiko labui“, o Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras – VšĮ Panevėžio mechatronikos centre.

Šiose trijose viešosiose įstaigose šiuo metu minėti centrai įgyvendina valstybės, kaip dalininkės, turtines ir neturtines teises. Kaip numato Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo įstatymas ir kiti teisės aktai, valstybei nuosavybės teise priklausančios įstaigų dalininko teisės bus parduotos viešo aukciono būdu, o gautos pajamos pervestos į valstybės biudžetą.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.