Nebeliko laikraščio „Lietuvos žinios“

Koncerno „Achemos grupė“ leidžiamas laikraštis „Lietuvos žinios“ nuo gegužės nebeleidžiamas. Paskutinis jo numeris išleistas balandžio 30-ąją. Leidybos teises ir intelektinę nuosavybę planuojama parduoti. „Achemos grupė“ pranešė, kad likviduojama ir pati bendrovė „Lietuvos žinios“, kuri, be dienraščio, dar leidžia interneto svetaines lzinios.lt ir jonavosnaujienos.lt bei Jonavos rajono laikraštį „Naujienos“.

„Bendrovė „Lietuvos žinios“ ilgą laiką dirbo nuostolingai ir buvo nuspręsta jos nebedotuoti“, – pranešime spaudai sakė „Achemos grupės“ generalinis direktorius Mindaugas Deksnys. „Achemos grupės“ atstovė Gintarė Mierkienė BNS patvirtino, kad sprendimai priimti „Lietuvos žinių“ akcininkų susirinkime. Likviduojant įmonę, pasak pranešimo, bus įvykdyti visi įsipareigojimai „Lietuvos žinių“ ir „Naujienų“ prenumeratoriams, partneriams bei kreditoriams. Bendrovės darbuotojams bus išmokėtos išeitinės kompensacijos. Pasak grupės, „Lietuvos žinių“ tiražas siekia 5200, „Naujienų“ – 2800, o portalas lzinios.lt užima 16-tą poziciją tarp lietuviškų interneto portalų.

Bendrovės „Lietuvos žinios“ pajamos pernai siekė 841,7 tūkst. eurų – 2 proc. daugiau nei užpernai. Didžioji dalis pajamų gauta iš reklamos (56,7 proc.) ir prenumeratos (26,5 proc.). Iš laikraščių pardavimo bendrovė gavo 7 proc. pajamų, beveik tiek pat – iš konferencijų ir seminarų. Praėjusiais metais bendrovė „Lietuvos žinios“ patyrė 963,3 tūkst. eurų grynųjų nuostolių (2017-aisiais – 806,6 tūkst. eurų), metų pabaigoje buvo sukaupusi 1,3 mln. eurų nepaskirstytų nuostolių.

P. S. Neseniai mus pasiekė informacija, kad ir laikraštis „Lietuvos rytas“ nebebus dienraščiu. Planuojama jį leisti tris kartus per savaitę.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.