Švietimo forume „Mokslo ir praktikos dialogas švietimo transformacijai“ edukologai kurs rezoliuciją

2019 m. birželio 12 d. 10 val. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademijoje  Vilniuje vyks švietimo kaitos aktualijoms, skirtas forumas „Mokslo ir praktikos dialogas švietimo transformacijai“.

Forumo tikslas – remiantis mokslinių tyrimų išvadomis ir diskutuojant mokslininkams, tyrinėjantiems ugdymosi sėkmę lemiančios geros mokyklos prielaidas bei tapsmą nuo ikimokyklinio iki vidurinio ugdymo lygmens, pedagogams bei ugdymo įstaigų vadovams ir švietimo politikams, išryškinti gaires švietimo kaitai. Forumo dalyviai – mokslininkai, tyrinėjantys sėkmingo švietimo prielaidas Lietuvoje ir užsienyje, pedagogai praktikai ir ugdymo įstaigų vadovai.

Forumo metu edukologai, mokslininkai ir mokytojai kurs forumo rezoliuciją „Mokslo ir praktikos dialogas švietimo transformacijai“. Forumo organizatoriai teigia: „Modeliuojant Lietuvos švietimo raidos kryptį, laikytis esminės nuostatos – valstybė švietimą laiko savo piliečių ugdymo misija, o ne paslauga, kuri įtvirtina rinkos santykius švietime. Ugdymo kriterijus yra prioritetinis, lyginant su ekonominiu. Ugdymo sistema turi užtikrinti galimybę kiekvienam ugdytiniui ugdytis arčiausiai jo gyvenamos vietos esančioje ugdymo įstaigoje, alternatyviomis priemonėmis priartinant aukščiausios kokybės ugdymo paslaugas  prie  mokinio, o ne atvirkščiai – mokinį prie paslaugų.Lietuvos švietimo sistemos pažanga turi būti grindžiama lygiateisiškumo, individualumo ir bendradarbiavimo, o ne konkurencijos principais. Tai suponuoja prielaidas įtraukiai ugdymo sistemai ir užtikrina ugdymosi sėkmę kiekvienam vaikui, nepriklausomai nuo jo asmeninių galių, socialinio kultūrinio konteksto“.

Pasibaigus forumui, rezoliucija bus įteikta Ministrui pirmininkui, Švietimo, mokslo ir sporto ministrui.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.