Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešimai

Konkursas Lietuvos istorijos instituto direktoriaus pareigoms. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skelbia konkursą Lietuvos istorijos instituto direktoriaus pareigoms eiti. Kandidatai gali teikti dokumentus iki birželio 6 d. Kandidatai turi būti nepriekaištingos reputacijos, turėti humanitarinių arba socialinių mokslų srities mokslo daktaro laipsnį, ne mažiau kaip 5 metus vadybinės patirties, ne mažiau kaip 3 metus dalyvavimo mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektuose patirties bei mokslinių publikacijų per paskutinius 10 metų Lietuvos arba užsienio tarptautiniuose mokslo leidiniuose.

Pretendentai turi išmanyti Instituto pagrindinių mokslinių tyrimų krypčių realizavimo specifiką ir perspektyvą, taip pat Lietuvos Respublikos mokslo ir studijų politiką bei strategiją apibrėžiančius teisės aktus ir būti susipažinę su Europos Sąjungos mokslo ir studijų politiką apibrėžiančiais teisės aktais bei ES struktūrinės paramos administravimo sistema. Šalia lietuvių kalbos pretendentai turi gerai mokėti bent dvi užsienio kalbas, viena iš jų – oficiali Europos Sąjungos užsienio kalba.

Norintys dalyvauti konkurse kandidatai turės pateikti Lietuvos istorijos instituto 5 metų veiklos planą.

 

Lietuvos energetikos instituto direktoriaus konkursas. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skelbia konkursą Lietuvos energetikos instituto direktoriaus pareigoms eiti. Asmenys, pretenduojantys dalyvauti konkurse, gali teikti dokumentus iki birželio 17 d. Pretendentai turi būti nepriekaištingos reputacijos, turėti technologijos, socialinių arba gamtos mokslų srities mokslo daktaro laipsnį, ne mažesnę kaip 10 metų mokslinio darbo patirtį energetikos srityje, ne mažiau kaip 5 metus vadybinės patirties ir ne mažiau kaip 3 metus dalyvavimo tarptautinio lygio fundamentinių ir taikomųjų mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) projektuose patirties bei projektų rezultatų komercinimo ir technologijų perdavimo patirties.

Pretendentai turi išmanyti Instituto pagrindinių mokslinių tyrimų krypčių realizavimo specifiką ir perspektyvą, Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos energetikos vystymo perspektyvas, naujausių pažangių technologijų energetikoje vystymąsi ir plėtrą pasaulyje. Taip pat išmanyti Lietuvos Respublikos mokslo ir studijų politiką bei strategiją apibrėžiančius teisės aktus ir būti susipažinę su Europos Sąjungos mokslo ir studijų politiką apibrėžiančiais teisės aktais bei ES struktūrinės paramos administravimo sistema.

Šalia lietuvių kalbos pretendentai turi gerai mokėti anglų kalbą. Norintys dalyvauti konkurse pretendentai turės pateikti Lietuvos energetikos instituto strateginės veiklos plano projektą.

 

Renginiai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija gegužės 23 d. organizuoja du renginius, skirtus informuoti suinteresuotas institucijas, socialinius ekonominius partnerius apie pasirengimą 2021–2027 m. Europos Sąjungos fondų investicijų laikotarpiui, diskutuoti dėl naujo programavimo periodo veiklų, pareiškėjų ir rodiklių.

1. Mokslo srities dalis vyks gegužės 23 d. 9 val. Ministerijos Kolegijų salėje (Volano g. 2, Vilnius, 3 aukštas);

2. Švietimo srities dalis vyks gegužės 23 d. 14 val. Ministerijos Kolegijų salėje (Volano g. 2, Vilnius, 3 aukštas).

Siūlymus dėl naujo programavimo periodo veiklų, pareiškėjų ir rodiklių pagal pridedamą formą (Pasiūlymai 2021–2027 ES periodui) galima teikti el. paštu Jolanta.Sabaite-Zelviene@smm.lt iki gegužės 27 d.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.