Susitikimas su ministru

Birželio 25 d. iniciatyvinė grupė, pasiūliusi buvusios Rietavo žemės ūkio mokyklos bazėje sukurti mokslo ir inovacijų centrą, šią idėją pristatė Švietimo, mokslo ir sporto ministrui doc. dr. Algirdui Monkevičiui. Susitikime dalyvavo Lietuvos mokslininkų sąjungos tarybos, Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos atstovai, Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis ir atsakingų už projekto pateikimą bei galimą jo įgyvendinimą rajono institucijų atstovai. Rietavo žemės ūkio mokykla buvo pirmoji šios paskirties mokymo įstaiga, įsteigta kunigaikščio M. Oginskio iniciatyva. Tačiau uždarius čia kelerius metus veikusią kolegiją, nemažo mokomojo ir gamybinio komplekso veikla praktiškai apmirė. Buvusios kolegijos likučius prijungus prie Plungės verslo ir technologijų mokyklos, dauguma Rietavo padalinio patalpų ištuštėjo, o moksleivių skaičius drastiškai sumažėjo.

Ministras Algirdas Monkevičius, iš anksto susipažinęs su naujojo inovacijų centro idėja, labai aktyviai dalyvavo jos aptarime. Jis paaiškino, kokie reikalavimai keliami tokios paskirties institucijoms. Kartu su ministru aptarime dalyvavo analogišką veiklą kuruojančių ministerijos padalinių atstovai. Sutarta artimiausiu metu vėl susitikti ir apsispręsti dėl būsimojo centro statuso bei parengti jo steigimui būtinus dokumentus.
„Mokslo Lietuvos“ informacija

22 13 Vizitas pas ministrą dėl Rietavo
Pasitarimo dalyviai. Gintauto Kniukštos archyvo nuotr.

 

 

Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministrui

 

Dėl mokslininkų aktyvaus įsitraukimo į socialinės atskirties mažinimo

ir Lietuvos regionų pažangos skatinimo procesus

2019-06-20

 

Lietuvos mokslininkų sąjunga aktyviai dalyvauja valstybės socioekonominės pažangos skatinimo procesuose. Dar 2018 m. rugsėjo 19 d. buvo pasirašytas Lietuvos nevyriausybinių organizacijų susitarimas, kurio tikslas – koordinuoti veiklą, siekiant sumažinti socialinę atskirtį, taupiai naudojant gamtos išteklius ir juos išsaugant ateities kartoms. Kaip viena iš priemonių šiam tikslui pasiekti plėtojama socialiai orientuotos žaliosios ekonomikos koncepcija. Šioje koncepcijoje svarbią vietą užima regionuose esančių mokslo ir švietimo židinių išsaugojimas ir jų veiklos sričių išplėtimas, siekiant panaudoti regionuose esančius gamtos, žmonių ir infrastruktūros išteklius.

Vienas iš pavyzdinių projektų formuojamas Rietave, buvusios žemės ūkio mokyklos bazėje, panaudojant ten esantį intelektinį potencialą, sukauptą pedagoginę ir verslo skatinimo patirtį bei infrastruktūrą. Formuojant šią iniciatyvą, aktyviai dalyvauja Rietavo savivaldybė, regiono verslo atstovai ir mokslininkai. Lietuvos mokslininkų sąjunga remia Rietavo Oginskių mokslo ir inovacijų slėnio sukūrimo žemės ūkio mokyklos bazėje idėją ir siekia aktyviai dalyvauti, ją įgyvendinant.

 

Prof. dr. Jonas Jasaitis

Lietuvos mokslininkų sąjungos pirmininkas

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.