Lietuvos mokslininkų sąjungos ir laikraščio „Mokslo Lietuva“ 30-metis

Ruoškimės II visuotiniam Lietuvos mokslininkų suvažiavimui

22 17 Seime Laikinosios grupės posėdis visi
Laikinosios Seimo ir akademinės bendruomenės bendradarbiavimo grupės posėdisSeime, Valstybės Tarybos salėje

Garbingas jubiliejus skatina naujiems darbams Konferencija Seime. Pasitarimas Prezidentūroje

Lietuvos akademinės bendruomenės atstovai, spalio 7 d. susirinkę į istorinę Kovo 11-osios Akto salę, iškilmingoje konferencijoje paminėjo Lietuvos mokslininkų sąjungos (LMS) veiklos ir jos laikraščio „Mokslo Lietuva“ leidybos 30-metį.

 

Šiai konferencijai buvo kruopščiai ruošiamasi. Jos tematika buvo svarstoma keliuose Laikinosios Seimo ir akademinės bendruomenės bendradarbiavimo grupės posėdžiuose. Galutinai konferencijos organizavimas aptartas devintajame grupės posėdyje, įvykusiame Seime rugsėjo 13 d.

Ir tai suprantama, nes šiuo renginiu pradedamas renginių ciklas, skirtas ne tik LMS veiklos 30-mečiui, bet ir rengiamam II visuotiniam Lietuvos mokslininkų suvažiavimui, kuris planuojamas dar šių metų gruodį. Būtent 1989 m. gruodžio mėnesį tuometinė Vyriausybė oficialiai įteisino Lietuvos mokslininkų sąjungą.

 

22 17 Seime Gontis Vanagienė Baltrėnas g
LMS tarybos nariai (iš kairės): VU prof. Vygintas Gontis, Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos pirmininkė Salomėja Vanagienė ir VGTU prof. Pranas Baltrėnas

Jubiliejinė konferencija buvo tiesiogiai transliuojama Seimo televizijoje ir internete. Dėkojame visiems dalyvavusiems ir kviečiame susipažinti su renginio vaizdo įrašu bei pranešimais. Su įrašu galima susipažinti: http://lms.lt/2019/10/10/2019-m-spalio-7-d-lietuvos-respublikos-seime-ivyko-lietuvos-mokslininku-sajungos-30-meciui-pamineti-skirta-sventine-konferencija/.

Jau kitą dieną po šios konferencijos, spalio 8-ąją, įvyko mokslininkų grupės susitikimas su Lietuvos Respublikos Prezidento patarėjais Vilma Bačkiūte ir Sonata Šulce. Tiek apie jubiliejinės konferencijos turinį, tiek apie šio pasitarimo rezultatus išsamiau – šio numerio „Redaktoriaus komentare“.

 

 

 

 

 

 

22 17 Prezidentūroje visi
Pasitarimo, įvykusio šių metų spalio mėnesį Prezidentūroje, pasitarimo dalyviai

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.