LMS veiklos sukaktis. Kviečiame į konferenciją Seime spalio 7 d. 10 val.

Lietuvos mokslininkų sąjunga (LMS) buvo įkurta Vilniuje 1989 m. spalio 7 d. Buvo suformuota pirmoji LMS taryba. Tai buvo Atgimimo laikotarpis, kai nepriklausomybės vilčių žadinama Lietuva kūrė savo demokratinės valstybės viziją. Atgimimo idėjos skatino vienytis į visuomenines organizacijas, atsikratyti okupacinio režimo primestų reikalavimų, atsirado galimybė reformuoti sustabarėjusią mokslo sistemą. LMS svarbiausia veiklos kryptimi tapo pažangių mokslo ir studijų sistemos organizacinių principų paieška ir jų įteisinimas.

 

Pirmuoju LMS tarybos pirmininku išrinktas flosofas prof. Bronius Kuzmickas. LMS yra nevyriausybinė, kūrybinė mokslininkų ir jų organizacijų asociacija, kviečianti savo veikloje dalyvauti visus mokslininkus, nepriklausomai nuo jų specializacijos, darbo vietos, einamų pareigų ar turimų mokslo vardų. LMS veiklos 30-metį kviečiame paminėti nuo spalio 7 d. iki gruodžio mėnesio šiai datai skirtais renginiais LMS skyriuose, universitetuose ir mokslo centruose, visuomeninėse organizacijose, bibliotekose bei kituose kultūros židiniuose. Pirmasis šiai sukakčiai skirtas renginys – spalio 7 d. šventinė konferencija Seime, istorinėje Kovo 11-osios salėje.

 

Baigiamasis – Visuotinis Lietuvos mokslininkų suvažiavimas, planuojamas gruodžio pabaigoje (data dar derinama). Numatoma, kad suvažiavime dalyvaus per 500 delegatų iš visų mokslo ir studijų institucijų. Didžiausias dėmesys bus skiriamas mokslo ir studijų sistemos raidai, aukštojo mokslo sistemos demokratizavimui. Spręsime problemas, aktualias visai akademinei bendruomenei: – mokslininkų dalyvavimo, kuriant ir įgyvendinant valstybės strategiją, būtinybė; – mokslininkų veiklos vertinimo kriterijai; – mokslininkų potencialo ugdymas ir jo išsaugojimas Lietuvoje; – akademinės bendruomenės vaidmuo, ugdant Lietuvos pilietinę visuomenę. Ruošdamiesi suvažiavimui, laukiame kiekvieno pasiūlymo, kaip šias problemas spręsti.

2019 10 07

 

„Mokslo Lietuvos“ informacija

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.