Lietuva Europos ir Centrinės Azijos universitetų reitinguose

Paskelbti „Kylančios Europos ir Centrinės Azijos universitetų reitingai“ (EECA), kuriuose Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) pagerino rezultatus geriausių regiono aukštųjų mokyklų kontekste ir per metus pakilo iš 39 į 32 poziciją. Šiemet reitinguotos 8 Lietuvos aukštosios mokyklos. Dvi iš jų – VGTU ir Vilniaus universitetas – pateko į 50-uką. Lyginant su praėjusiais metais, šių metų reitinge VGTU savo pozicijas pagerino trijuose rodikliuose. Gerai įvertinta akademinė reputacija, kur universitetas užima 43 vietą. Taip pat šiemet kitų universitetų kontekste pagerintas ir VGTU cituojamumo rodiklis – užimama 46 vieta (pernai – 52 vieta).

 

Geriausiai VGTU įvertintas darbdavių reputacijos srityje, kurioje patenka į 20-uką ir užima 18 vietą tarp visų Europos ir Centrinės Azijos universitetų. Tai reikšmingas įvertinimas, rodantis, kad universitetas aktyviai bendradarbiauja su verslo atstovais. Mokslo ir verslo partnerystės ryšių užmezgimas yra naudingas tiek universiteto studentams, tiek įmonėms, ieškančioms rinkoje paklausių specialistų.

 

Iš viso šiemet buvo įvertintos 354 aukštojo mokslo institucijos, nors šiame regione jų yra net 3 tūkstančiai. EECA reitinge įvertinami Rytų ir Vidurio Europos bei Centrinės Azijos šalių universitetai. Reitingui sudaryti naudojami tie patys duomenys, kaip ir rengiant pasaulinį universitetų „QS World University Rankings“ reitingą, tačiau pakeičiami rodiklių svoriai, taip pat įvedami nauji rodikliai, tokie kaip akademikų, turinčių daktaro laipsnį, skaičius, universiteto matomumas internete pagal „Webometrics“ universitetų matomumo internete vertinimą, mokslinių darbų citavimo dažnis.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.