Lietuvos Respublikos Prezidento sveikinimas Klaipėdos universiteto atstovei

Lapkričio 26 d. Vilniuje, Lietuvos Respublikos Prezidentūroje, Jo Ekscelencija Gitanas Nausėda apdovanojo geriausių 2018 metais Lietuvoje apgintų disertacijų autorius.

22 20 Klaipėdos universitetas disertacija Prezidentas
Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sveikina dr. Indrę Žigeu.
Roberto Dačkaus nuotr.

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos kasmet organizuojamame konkurse tarp nugalėtojų humanitarinių ir socialinių mokslų srityje ekspertai šiais metais pripažino Klaipėdos universitete apgintą dr. Indrės Žigeu disertaciją.

Prezidentas, kuris yra ir šio renginio globėjas, sveikindamas laureatus, pabrėžė vienijančią mokslo galią: „Simboliška, kad šiandien apdovanojame laureatus, kilusius iš įvairių Lietuvos vietovių – sostinės, Aukštaitijos, Dzūkijos, Žemaitijos. Jūsų tyrimų kryptys taip pat įvairiapusės – vieni atveriate kelius ateičiai, kiti pagerbiate praeitį ir išsaugote ją būsimoms kartoms. Tačiau nesvarbu, kokie skirtingi, iš kur kilę ar kokios mokslo srities atstovai būtumėte, visų bendras tikslas vienas – pažanga Lietuvai, jos regionams ir visuomenei.“

 

Indrė Žigeu bakalauro, magistro ir daktaro laipsnius įgijo studijuodama ir rengdama mokslinius darbus Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institute, kuriame šiuo metu dirba mokslo darbuotoja. Geriausiu iš geriausiųjų vertinimo komisija paskelbė jos 2018 m. spalio 19 d. apgintą darbą „Stiklo dirbiniai ir jų naudojimo kultūra Klaipėdoje XVI–XIX a. Baltijos jūros regiono kontekste“ (mokslinis vadovas – doc. dr. Gintautas Zabiela).

Nuo 2006 m. rengiamame konkurse tai jau trečias kartas, kai pagrindinis apdovanojimas atitenka istorijos kryptyje apgintai disertacijai. Vienais iš geriausių darbų šiame konkurse prieš tai jau buvo paskelbti kiti du Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institute parengti disertaciniai veikalai: dr. Vasilijaus Safronovo (2011) ir dr. Vytauto Jokubausko (2013). Renkant geriausias 2016 m. disertacijas, konkurso nugalėtoju prieš dvejus buvo paskelbtas dr. Raimondos Nabažaitės darbas. Klaipėdos universiteto informacija

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.