Europos Parlamente uždraustos valstybių nacionalinės vėliavos?

Pasirodė pranešimų, kad Europos Parlamento pirmininkas Dovydas Sasolis (David Sassoli) nusprendė, kad visi nacionaliniai simboliai, įskaitant ir Lietuvos vėliavą, Parlamente bus uždrausti. Toks sprendimas sukėlė kai kurių šalių narių atstovų pyktį. Anksčiau Europos Parlamento nariai rūmų salėje, priešais savo kėdes, galėjo turėti tos šalies, kuriai jie atstovauja, vėliavas. Bet nuo šiol tokios galimybės nebebus.

Sausio 13 d. Naidželas Faradžas (Nigel Farage), britų „Brexit“ partijos lyderis, „Twitter“ platformos žinutėje pasauliui išreiškė savo pyktį. Jis rašė, kad ką tik nuo jų stalų Europos Parlamente buvo nurinktos nacionalinės vėliavos. „Mūsų Didžiosios Britanijos vėliavos Parlamento pirmininko nurodymu ką tik buvo nuimtos nuo mūsų stalų Europos Parlamente. Nacionaliniai simboliai dabar yra uždrausti. Ačiū Dievui, mes išeiname“, – rašė jis.

Nors tuoj pat po N. Faradžo pareiškimo pasirodė komentarų, kad vėliavos, esą, nuimtos dėl to, jog Jungtinė Karalystė išstoja iš Europos Sąjungos, tačiau Danijos parlamentaras Peteris Kofodas (Peter Kofod) iš Danijos liaudies partijos (Folkeparti) savo paskyroje „Facebook“ taip pat išreiškė pasipiktinimą dėl jo šalies vėliavos nuėmimo. P. Kofodas parašė, kad nuo jo sėdimos vietos Europos Parlamente taip pat nuimta Danijos vėliava: „Mano Danijos vėliava jau pašalinta iš mano vietos Europos Parlamente!“

„Ši nuotrauka yra iš mano pirmosios dienos parlamento salėje Strasbūre. Tada prieš savo sėdėjimo vietą pasidėjau mažą nacionalinę vėliavą, nes didžiuojuosi atstovaudamas savo šaliai ir beveik 300 000 danų, kurie balsavo už DF (Dansk Folkeparti – Danijos tautininkų partija). Dabar parlamento pirmininkas, matyt, įsakė mažas nacionalines vėliavas PAŠALINTI! Jis taip akivaizdžiai nekenčia tautinių valstybių, kad reikalauja pašalinti jų simbolius iš parlamento narių sėdimų vietų.

Kaip visą laiką elgiasi Europos Sąjungos elitas? Iš kur ateina jų neapykanta? Kas jie mano esantys, kai leidžia sau taip elgtis? Europos Sąjunga ruošiasi tapti federacija – tada nacionalinės valstybės ir apsisprendimas kliudo biurokratų ir ES mylėtojų svajonei! Tai šlykštu!“ – teigė P. Kofodas.

Šaltinis: www.alkas.lt, 2020 01 15

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.