Gulfood 2020“ – naujos verslo galimybės žemės ūkio produkcijos gamintojams iš Lietuvos

Neseniai Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai) vykusioje jubiliejinėje – 25-ojoje – tarptautinėje maisto produktų ir gėrimų parodoje „Gulfood 2020“ jau dešimtą kartą tarp daugiau kaip šimto pasaulio šalių buvo pristatyti ir gaminiai iš Lietuvos.

6 Olivija Dubajus Lietuvos vėliava ant dangoraižio
Lietuvos valstybinės vėliavos spalvomis vasario 16 d. vakare nusidažė vienas
įspūdingiausių Dubajaus dangoraižių

Šiemet mūsų šalies žemės ūkį ir maisto pramonę šioje parodoje pristatė 15 įmonių.

„Į JAE daugiausiai eksportuojame pieno produktų, javų ir kitų grūdų bei augalų, auga ir gėrimų eksportas. Jau nieko nestebina lietuviški ledai, sūriai ar kiti maisto produktai Dubajaus maisto prekių parduotuvėse. Tačiau tam, kad prekybos apimtys ir toliau plėstųsi, būtina didinti Lietuvos produktų žinomumą. Tokios parodos, kaip „Gulfood 2020“, yra puiki proga Lietuvos gamintojams garsinti savo ir savo šalies vardą“, – kalbėjo oficialiame Lietuvos stendo atidaryme žemės ūkio viceministras E. Gustas.

Paroda kasmet pritraukia tūkstančius lankytojų, tarp kurių – daugiausia importuotojai, eksportuotojai, didžiųjų prekybos centrų atstovai, didmenininkai, todėl Lietuvos įmonėms tai galimybė patekti ne tik į Persijos įlankos regiono šalių rinką, bet ir į milžiniškas Azijos bei Afrikos rinkas. Parodoje užsimezgę ryšiai ne vienai Lietuvos įmonei jau padėjo sėkmingai prekiauti su tokiomis valstybėmis kaip Seišelių Respublika, Marokas, Egiptas, Kataras, Pietų Afrikos Respublika ir kitomis.

 

„Žemės ūkio produkcijos poreikis visame pasaulyje kasmet didėja. Keičiasi ir vartotojų įpročiai, todėl galimybė pristatyti Lietuvos produkciją plačiau atveria įmonėms naujas perspektyvas“, – teigia viceministras. UAB „Amber Pasta“ parodoje pristatė lietuviškus makaronus, miltus, UAB „Malsena Plius“ – perdirbtus grūdus, miltus, dribsnius. Vištienos produktais parodos lankytojus domino UAB „KG Distribution“, o UAB „Vis Aqua“ – natūraliu mineraliniu vandeniu. AB „Kauno grūdai“ stende pristatė miltus, miltų mišinius, makaronus, greitai paruošiamas košes, UAB „Naujasis Nevėžis“ – sausus pusryčius, košes, užkandžius. AB „Pieno žvaigždės“ viliojo pirkėjus sūriais, sviestu, UAB „Litamilk“ – sausais pieno produktų mišiniais, AB „Vilkyškių pieninė“– pieno produktais, UAB „Marijampolės pieno konservai“ – pieno konservais, pieno miltais, sviestu. Žemės ūkio kooperatyvas „Pienas LT“ pristatė pieno baltymų koncentratus, UAB „Granex“ – užkandžius, saldumynus iš natūralių žaliavų, UAB „Cerera food“ – sausus pusryčius, UAB „Choco group“ – ekologiškus šokolado gaminius, UAB „Grainmore“ – dribsnius ir granolas, UAB „Friday“ – ekologiškus ledus, Kalnapilio-Tauro grupė – gėrimus. Parengta pagal Žemės ūkio ministerijos pranešimą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.