Nuotolinė prieiga prie informacijos šaltinių

Registruoti Lietuvos medicinos bibliotekos vartotojai gali jungtis per programinę įrangą „Ezproxy“ adresu dbproxy.lmb.lt arba bibliotekos tinklalapio www.lmb.lt meniu juostoje pasirinkdami skiltį: Informacijos ištekliai > Nuotolinė prieiga. Atsivėrus vartotojo identifikacijos langui, pateikite reikiamus duomenis: skaitytojo pažymėjimo numerį ir slaptažodį (jūsų pavardė lietuviškais rašmenimis).

Skaitytojams, turintiems kitų LIBIS tinklo bibliotekų skaitytojo pažymėjimą, prisiregistruoti nuotoliniu būdu Lietuvos medicinos bibliotekoje galima, naudojantis svetaine www.ibiblioteka.lt. Jei turite LIBIS tinklo skaitytojo pažymėjimą, jums tereikia užsiregistruoti svetainėje, pažymint jūsų norimas bibliotekas: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos medicinos biblioteka ar kt.

* Atsivėrusiame lange įveskite savo pažymėjimo numerį ir slaptažodį (slaptažodis yra jūsų pavardė, jeigu nekeitėte kitaip).

* Sėkmingai prisijungę, viršutinėje eilutėje pamatysite savo vardą ir pavardę, kuri yra aktyvuota. Paspauskite ir pateksite į langą „Mano profilis“. Tada pasirinkite eilutę: Peržiūrėti bibliotekų sąrašą. Atsivėrusiame lange pateikiamas bibliotekų, kuriose esate užsiregistravęs, sąrašas. Pasirinkite nuorodą: Registracija naujoje bibliotekoje.

* Atsivėrusiame lange pažymėkite bibliotekas, kuriose norite užsiregistruoti, pavyzdžiui, Lietuvos medicinos biblioteka ar kt. Tai atlikę, palaukite. Po kurio laiko registracija bus patvirtinta.

Jeigu skaitytojo pažymėjimo neturite, tuomet jį užsisakykite, atlikdami visus veiksmus, kaip nurodyta atsivėrusiame lange: Skaitytojo pažymėjimo užsakymas ir registracija. Pažymėjimą jūsų pageidaujamu adresu išsiųs Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos darbuotojai.

Kodėl verta naudotis www.ibiblioteka.lt paslauga? Įsigiję LIBIS tinklo pažymėjimą ir užsiregistravę jums svarbiose bibliotekose, galėsite nuotoliniu būdu naudotis ne tik prenumeruojamomis duomenų bazėmis, bet ir skolintis el. knygas, kurias įsigyja Nacionalinė biblioteka. Visose LIBIS tinklo bibliotekose veikia ta pati prisijungimo ir informacijos paieškos sistema.

LMB prenumeruojamų duomenų bazių sąrašą ir išsamesnę informaciją rasite adresu www.lmb.lt/duomenu-bazes. Kilus klausimams, kreipkitės: klauskite@lmb.lt; db@lmb.lt. LMB Informacijos paslaugų ir mokymo išteklių skyrius. El. paštas klauskite@lmb.lt, tel. (8 5) 261 7396.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.