„NE“ Stambulo konvencijai

Žmonijos likimui tai pavojingiau už visas branduolines bombas. Konvencijos rengėjai (o dar labiau jos diegėjai) bando primesti valstybėms nuostatas, kurios neturi nieko bendra su jų sociokultūrine situacija.

Kai kurios šalys iki šiol laikosi nuostatų, kad moteriai negalima vairuoti automobilio, be palydovo vyro pasirodyti viešuose renginiuose, be tėvų sutikimo ištekėti ir pan. Tai tegu jie ir tvarkosi pagal šią ar kokią kitą konvenciją. Kai kuriose Afrikos šalyse nėra monogaminės šeimos (vienas vyras su viena moterimi) tradicijos, o vaikai yra visos bendruomenės nuosavybė. Ir šiuo atveju tegu patys sprendžia, ką turi keisti savo gyvensenoje.

Lietuvai tokios jų nuostatos – visiškai neaktualios, mes seniai tai esame išsprendę. Stambulo konvencija neturi nieko bendra su smurtu prieš moteris ar vaikus. Tai užtikrina kiti, jau seniai galiojantys teisės aktai.

Pagal dabartinę traktuotę, Stambulo konvencijos priedanga į valstybių teisinę Konstituciją brukamos LGBT užmačios, kad šeima yra bet kas: du vyrai, dvi moterys ir pan. Konvenciją reikia skaityti iki galo, įsigilinus, o ne taip, kaip ją pristato LGBT propagandistai.

Norėjau tik priminti, kad mūsų nepriklausomybės kova prasidėjo nuo teisinių aspektų, kai estai, o po to ir mes paskelbėme, kad Lietuvos Respublikos įstatymai yra viršesni už mums primetamus sovietinius. Priėmus Stambulo konvenciją, Lietuvos Konstitucijos veikimas būtų paralyžiuotas, o ir visa mūsų valstybės teisinė sistema būtų paversta niekine.

 

Prof. dr. Jonas Jasaitis

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.