Profesoriaus Jono Kievišo atminimui

„Palaimintas žmogus, atradęs išmintį.“

Šventasis Raštas

11 Jonas Kievišas susitikimas Ukrainos ambasadoje
Prof. Jonas Kievišas (pirmas iš kairės) per susitikimą Ukrainos ambasadoje

Gegužės 22 d. praradome puikų Ukrainos draugą – socialinių mokslų daktarą, profesorių, Europoje ir pasaulyje žinomą profesorių Joną Kievišą, atvėrusį amžinos atminties duris. Tebūna jam Dangaus karalystė!

Jonas Kievišas netikėtai iškeliavo, palikdamas savo didžiuosius darbus, kuriuose nuolat dalyvavo mokslininkai ne tik iš Ukrainos, bet ir kitų šalių, jo sutelkti ir apglėbti meile tiesai ir gėriui. Jis paliko didžiulį savo mokinių, pasekėjų ir amžininkų būrį. Paliko savo sukurtą galingą mokslinę dvasinės filosofijos mokyklą, kuri visada buvo jo sielos valdovė.

Šiomis liūdnomis dienomis mus vienija bendras sielvartas dėl Ukrainos draugo, kurį prarado ne tik jo gimtasis kraštas, bet visas mokslo pasaulis. Nuoširdus pamaldumas buvo jo didžiulio įkvėpimo šaltinis: dorybės šaltinis. Jam taip atsidavusieji dažnai kalba su žmonėmis, tuo pat metu kreipdamiesi į dangų. Jis buvo išmintingas ir drąsus mokslo darbuotojas, atsidavęs visa širdimi iki paskutinio atodūsio. Jis buvo draugystės ir mokslinių ryšių tiltų kūrimo meistras, pažymėtas dieviškuoju įkvėpimu ir palaiminimu.

Ukraina niekada nepamirš jo plataus išsilavinimo, aukšto dvasingumo, daugiakultūriškumo, globalaus pasaulio suvokimo ir krikščioniškos atjautos bei pagalbos tiems, kurie pasirenka sunkų tarnavimo mokslui kelią. Jonas Kievišas visada siekė padėti ir palaikyti, kiekvienam atiduodamas dalelę savo sielos, kreipdamas kolegų ir bendraminčių mintis į amžinybę.

Mes tikime Jono Kievišo darbų ir idėjų nemirtingumu. Tikime, kad jo studentų, kolegų ir bendraminčių, artimųjų ir draugų pagarba ir padėka, meilės ir atminimo gėlės, skirtos jo proto ir širdies šviesos atminimui, niekada nevys ant jo kapo. Meldžiamės, kad Dievo gailestingumas lydėtų jį Dangaus karalystėje! Atleisk, mielas bičiuli, mūsų nuodėmes, jei supykdėme savo žodžiais ar poelgiais…

11 Jonas Kievišas Ukrainoje
Prof. Jonas Kievišas (trečias iš kairės ) tarp kolegų Ukrainoje

Halina Michailovna Sagach

Pedagogikos ir teologijos daktarė (PhD), Odesos tęstinio mokymo akademijos profesorė,
4 tarptautinių akademijų akademikė,

 

Vasylyna Mykolajevna Hairulina

Ukrainos nacionalinės pedagoginių mokslų akademijos narė korespondentė, filosofijos mokslų daktarė, V. Sukhomlinskio vardo kolegijos direktorė

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.