Seime pritarta Šiaulių universiteto prijungimui prie Vilniaus universiteto

Seimas pritarė Šiaulių universiteto (ŠU) reorganizavimui prijungimo prie Vilniaus universiteto (VU) būdu nuo 2021 m. sausio 1 d. Už tokį nutarimą balsavo 86, prieš – vienas, susilaikė šeši Seimo nariai.

VU prisijungus ŠU Šiauliuose atsiras VU Šiaulių akademija (VU ŠA). Reorganizuojant ŠU, užtikrinamas jo veiklos, darbo santykių tęstinumas, sutartinių, finansinių ir kitų įsipareigojimų vykdymas. Studentai, pradėję studijas ŠU, jas tęs VU Šiaulių mieste.

VU ŠA planuojama užtikrinti trijų studijų pakopų ciklą – vykdyti bakalauro, magistrantūros ir doktorantūros studijų programas. Nusprendusieji studijuoti VU ŠA galės rinktis ne tik pedagogikos, bet ir inžinerijos, filologijos, ekonomikos ir kitas studijas. Didžiulis dėmesys bus skiriamas informacinių technologijų studijoms tobulinti.

 

2021 m. VU ŠA studentus priims į 10 bakalauro studijų programų: tai anglų filologija, dalyko (lietuvių kalbos, istorijos) pedagogika, ekonomika, elektronikos inžinerija ir robotika, kineziterapija (alternatyva – slauga), kūno kultūros ir sporto pedagogika, muzikos pedagogika, pradinio ugdymo pedagogika ir ikimokyklinis ugdymas, programų sistemos, specialioji pedagogika ir logopedija.

Numatoma rengti 9 magistrantūros programas: tai edukologija, ekonomika, kūno kultūros ir sporto edukologija, matematika, muzikos pedagogika, socialinis darbas, specialioji pedagogika, vadyba, viešasis valdymas.

Daktaro laipsnio nuo 2021 m. bus galima siekti ekonomikos, edukologijos, filologijos ir vadybos kryptyse.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.