Žemaitijos inovacijų centro kreipimasis

Rietave įkurtas Žemaitijos inovacijų centras (ŽIC), tęsiantis Mykolo ir Kleopo Oginskių pradėtas naujovių diegimo tradicijas, nešančias šviesą ir išmintį Lietuvos kaimiškųjų gyvenviečių ir miestelių gyventojams.

inovac centro darb
Žemaitijos inovacijų centro komandos dalis: ūkininkai, regionuose dirbantys verslininkai, mokslininkai. J. Jasaičio nuotr.

Prisiminkime, kiek kartų, kalbant apie Rietavą, skambėjo žodžiai „pirmasis, pirmoji“: pirmoji elektrinė, pirmoji telefono linija, pirmoji žemės ūkio mokykla ir kt. Pratęskime šią patirtį mūsų laikmečiu.

 

Žemaitijos inovacijų centrą įkūrė susibūrę vietos smulkieji verslininkai ir ūkininkai, padedami mokslininkų, švietimo ir kultūros darbuotojų. Centro veiklos modelis pagrįstas pažangių Šiaurės Europos šalių patirtimi, pasinaudojant Klaipėdos universiteto ir kitų mokslo centrų baze. Mūsų tikslas – padėti kartu veikti kaimiškųjų vietovių gyventojams, nevyriausybinėms organizacijoms, vietos veiklos grupių nariams, siekiant pagerinti gyvenimo kokybę, sukurti papildomas galimybes dirbti ir užsidirbti veikliems ir kūrybingiems žmonėms, mylintiems savo gimtąjį kraštą, norintiems gyventi darnoje su nuostabia gamta, siekiantiems sveiko ir laimingo gyvenimo Lietuvoje.

 

Žemaitijos inovacijų centro komanda padeda sistemiškai panaudoti vietinius žmonių, gamtos ir ekonomikos išteklius, sukurti pažangius verslus ir naujas darbo vietas, veiksmingai panaudoti mūsų valstybės ir Europos Sąjungos finansinę paramą. Centro veikla grindžiama tvarios plėtros, žaliosios ir žiedinės ekonomikos principais, įtvirtintais ne tik Lietuvos, bet ir ES bei Jungtinių Tautų strategijose, siekiančiose mažinti klimato kaitą ir aplinkos taršą, kurti sveiką ir saugią aplinką.

 

Centras kuriasi dabar likusiuose tuščiuose Žemaitijos kolegijos ir žemės ūkio mokyklos pastatuose, suteikdamas jiems naują paskirtį. Kviečiame telktis ir aktyviai prisidėti prie bendros veiklos plėtojimo.

Žemaitijos inovacijų centro komanda

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.