Naujos lietuvių bendruomenės užsienyje

Čilės lietuvių bendruomenė oficialiai įsteigta Baltijos kelio minėjimo dieną – rugpjūčio 23-iąją.

Steigiamasis susirinkimas dėl pandemijos vyko nuotoliniu būdu. Jame dalyvavo Lietuvos garbės konsulas Čilėje don Felizardo Figueroa. Surengtas balsavimas dėl oficialaus bendruomenės steigimo, išrinkta jos valdyba. Šiuo metu Čilės lietuvių  bendruomenėje yra 22 nariai: 19 lietuvių ir 3 čiliečiai. „Tikime, kad narių vis daugės, nes, vos sukūrus bendruomenę, su mumis susisiekė keletas čiliečių šeimų, turinčių lietuviškų šaknų“, – sakė Čilės lietuvių bendruomenės pirmininke išrinkta Adriana Giedrė Barkauskaitė. „Ketiname organizuoti įvairius renginius ir supažindinti su lietuviška virtuve, kuri čia, Pietų Amerikoje, sulaukia daug dėmesio. Planuojame artimiausiu metu įkurti lietuvišką bibliotekėlę, pirmiausia – vaikų literatūros. Galėsime dalyvauti įvairiuose Pasaulio lietuvių bendruomenės projektuose“, – tokiais planais dalijosi pirmininkė.

16 Čilės lietuviai
Čilės lietuviai

Malaizijos lietuvių bendruomenė. Rugpjūčio 31 d. entuziastingas Malaizijoje gyvenančių Lietuvos piliečių būrys išskleidė Lietuvos vėliavą ir tapo 50-ąja – Malaizijos lietuvių – bendruomene užsienyje. „Bendrumo jausmas mus siejo jau gana ilgai. Šventėme visas Lietuvai svarbias datas, skleidėme žinias apie Lietuvą, dalyvavome daugelyje tarptautinių bendruomenių susibūrimų. Bet tik išryškėjus bendrai mūsų veiklos vizijai – ką mes galime duoti Lietuvai, buvo nutarta tapti aiškią struktūrą turinčia organizacija“, – sakė bendruomenės pirmininkė Rita Rukė. Bendruomenė kelia sau tikslą – ne tik vienyti Malaizijoje gyvenančius lietuvius, bet ir padėti Lietuvos piliečiams, ieškantiems verslo ar kultūrinių ryšių ir galimybių. Šalia kitos veiklos itin svarbus yra ir kitų Pietryčių Azijos regiono lietuvių ryšių palaikymo poreikis. Tai valstybės, kuriose yra nuolat gyvenančių tautiečių, tačiau jų bendrijos nėra gausios. Informaciją parengė Malaizijos lietuvių bendruomenės atstovas spaudai Saulius Radžiūnas.

16 Malaizijos lietuviai
Malaizijos lietuvių bendruomenės atstovai

Šaltinis: Kanados lietuvių žinios „Tėviškės žiburiai“, rugsėjo 25 d. perdavė „Mokslo Lietuvos“ redakcinės kolegijos narys dr. Raimundas Kaminskas

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.