Neseniai įkurtas pirmasis Lietuvoje regioninis inovacijų centras liko be patalpų

Ką tik sužinojome, kad šių metų pradžioje Rietave įvykusios konferencijos metu Lietuvos mokslininkų sąjungos kartu su partneriais įkurtas pirmasis Lietuvoje regioninės plėtros padalinys – Žemaitijos inovacijų centras liko be patalpų.

IC steigėjai konferencija
Žemaitijos inovacijų centro steigimo konferencija Rietave. Iš kairės: VU prof. Dalius Serafnas, Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė, Rietavo savivaldybės meras Antanas Čarneckis, Lietuvos mokslininkų sąjungos pirmininkas Jonas Jasaitis, LAMMC Vėžaičių flialo direktorė dr. Danutė Karčiauskienė, ūkininkas Marius Čekavičius ir kt.

Rugsėjo 10 d. įvykusiame Rietavo savivaldybės tarybos posėdyje tarybos nariai atmetė Žemaitijos inovacijų centro prašymą suteikti centro veiklai Žemaitijos kolegijos patalpas.

 

Žemaitijos inovacijų centro komanda kelis pastaruosius mėnesius dėjo labai daug pastangų, kad 2016 m. uždarytos kolegijos pastatai būtų perduoti Rietavo savivaldybei ir centras pagaliau galėtų teisėtai jomis naudotis, skatindamas regionų socio-ekonominę ir kultūrinę raidą. Nuo pavasario Žemaitijos inovacijų centras šiose patalpose su savivaldybės žinia planavo savo projektinę veiklą, sudarė bendradarbiavimo sutartis su Klaipėdos universitetu, LAMMC Vėžaičių filialu, organizavo seminarus ir kitus renginius visuomenei.

 

Savivaldybės taryba valdyti buvusios kolegijos pastatą perdavė verslininku, sportinės ir turistinės veiklos propaguotoju prisistačiusiam asmeniui iš Klaipėdos, kuris buvusį kolegijos bendrabutį žada paversti viešbučiu sportininkams ir turistams. Šio asmens niekas iš mūsų nebuvome net matę. Pirmą kartą jį išvydome tik per savivaldybės tarybos posėdį.

 

IC steigimo konferencija 1
Žemaitijos inovacijų centro steigimo konferencijos Rietave dalyviai

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.