Universitete išmokstame bendrauti

Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) Karolis Sankauskas baigė Aplinkos inžinerijos fakultetą. Kadangi vidurinėje mokykloje jam sekėsi tikslieji mokslai, jis nusprendė pasirinkti anuomet retesnę aplinkos apsaugos inžinerijos studijų kryptį. „Įdomiausi buvo pirmieji mėnesiai, praleisti universitete. Atvykęs į daugiatūkstantinę studentišką terpę, supratau, kad čia niekas negaišta laiko su tais, kurie nesistengia mokytis“, – pasakoja absolventas. Jo teigimu, universitetas yra ta vieta, kurioje išmokstama bendrauti, prisitaikyti, pažinti pasaulį. Visas sukauptas žinias galima pritaikyti praktiškai.

15 VGTU absolvento įspūdžiai Karolis Sankauskas
VGTU absolventas Karolis Sankauskas

 

Baigęs studijas, Karolis įkūrė bendrovę „Projektavimo sprendimai“, kuri jau 15 metų sėkmingai plėtoja veiklą. Joje dirbant, teko prisidėti prie įvairių projektų įgyvendinimo. „Įdomus ir sudėtingas buvo naujo „Mantingos“ fabriko projektavimas. Turėjome sukonstruoti nepertraukiamos gamybos pastatą, kuriame tilptų 1200 darbuotojų. Teko projektuoti ir naują Lietuvoje kartingų trasą. Pertvarkyti senus pastatus, pavyzdžiui, gamyklas, pritaikyti jas naujam gyvenimui, keičiant veiklos pobūdį, – vienas malonumas. Įdomiausi tie projektai, kurie pastebimi ir džiugina žmones, kaip Bernardinų parkas ar Tiškevičių dvaras Užutrakyje“, – pasakoja VGTU absolventas.

 

Bendrovės įkūrėjas kasdien susiduria su įvairiais išbandymais. Pagrindinis jų – kaip rasti daugiau laiko ir išnaudoti jį kuo produktyviau. Norint tai padaryti, reikia suburti komandą ir ją motyvuoti. „Kiekvieną rytą peržvelgiu savo dienotvarkę. Tuomet einu į susitikimus, kurių per dieną – nuo kelių iki keliolikos. Dažniausiai stengiuosi rengti susitikimus įstaigoje, tačiau, kai pasižiūriu į per dieną nuvažiuotų kilometrų skaičių, nejaukiai nustembu, kiek daug laiko praleidžiu automobilyje“, – teigia Karolis.

 

Šiuo metu K. Sankauskas dirba prie VGTU Antano Gustaičio aviacijos instituto naujo pastato projekto. Tai – fakulteto priestatas, kuris pagyvins jau esantį statinį ir suteiks jam išskirtinumo. Čia bus auditorijos studentams, į naujas patalpas persikels ir instituto administracija. Lauke projektuojamas mini pakilimo takas, o pastato viduje kabos ultra lengvasis lėktuvas. „Visa tai padės suprasti, kur esi, kuo nori tapti ateityje. Prie šio projekto įgyvendinimo prisidėjau, norėdamas atiduoti tam tikrą duoklę – sukurti gražų pastatą ir taip universitetui atsidėkoti už įgytas žinias. Siekiu suprojektuoti tokį statinį, kad studentai jo nuotraukomis dalintųsi socialiniuose tinkluose. Jauniems žmonėms įvaizdis ir išskirtinumas yra vieni svarbiausių dalykų.“

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.