Universitetų tarptautiniai ryšiai

VDU – tarptautiniame universitetų tinkle. Europos Komisija patvirtino finansavimą universitetų aljansui „Transform4Europe – T4E“, vienijančiam septynis Europos universitetus: Vytauto Didžiojo (Lietuva), Saro krašto (Vokietija), Alikantės (Ispanija), Triesto (Italija), Sofijos šv. Klimento Ohridskio (Bulgarija) universitetus, Silezijos universitetą Katovicuose (Lenkija) ir Estijos menų akademiją. Kartu jie kurs bendrą jungtinį, darnų, plačios apimties Europos universitetą, turintį jungtinę valdžią ir paslaugų struktūras.

Prof. Inetos Dabašinskienės teigimu, ši universitetų iniciatyva suteiks galimybių daug glaudžiau ir intensyviau bendradarbiauti: bus sukurtos bendros infrastruktūros, dalinamasi esamais ištekliais, vykdoma daugiau ir aukštesnės kokybės jungtinio laipsnio programų bei bendrų mokslo tyrimų „Šiuo projektu siekiama atsigręžti į regiono bendruomenę, kultūrą, menus, verslą ir kurti aplinką, palankią prasmingoms iniciatyvoms“, – teigia Vytauto Didžiojo universiteto atstovė. Šis tinklas sieks plėtoti jungtines akademines iniciatyvas, padėsiančias spręsti įvairius pasaulio iššūkius. Šios iniciatyvos bus grįstos tarpdisciplininėmis jungtimis, kalbų mokymusi ir inovatyviais žinių kūrimo formatais, skirtais padėti universiteto studentams, darbuotojams ir įvairių sričių praktikams.

 

Šio akademinio tinklo veikla siekia ne tik transformuoti įvairias akademinio bendradarbiavimo sritis, bet ir pasiūlyti naujus, lanksčius mobilumo modelius, kuriuos būtų galima įvairiapusiškai pritaikyti visose Europos aukštosiose mokyklose. Tinkle dalyvauja apie 116 tūkst. studentų ir apie 18,5 tūkst. darbuotojų.

15 VDU tarptautiniame tinkle T4E meeting
Tarptautinio universitetų tinklo narių susitikimas. VDU nuotr.

Parengta pagal VDU informaciją

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.