Profesorius Vytautas Semaška 1951–2020

Eidamas 69-uosius metus, mirė žymus Lietuvos zoologas profesorius Vytautas Semaška, Vilniaus valstybinio pedagoginio instituto (vėliau – universiteto) absolventas ir buvęs ilgametis jo dėstytojas.

19 In memoriam Vytautas Semaška portretinė
Vytautas Semaška

Vytautas Semaška gimė 1951 m. gegužės 27 d. Vilniuje. Studijavo tuometiniame Vilniaus valstybiniame pedagoginiame institute, įgijo biologijos ir žemės ūkio pagrindų specialybę. Po studijų kaip pažangus ir perspektyvus studentas buvo pakviestas dirbti institute. Dirbo Žemės ūkio pagrindų katedroje laborantu, dėstė gyvūnų fiziologiją. 1988 m. birželio 2 d. Tartu universiteto A. Melderio gyvulininkystės ir veterinarijos mokslo tyrimų institute (Estijoje) apgynė zootechnikos mokslų daktaro disertaciją „Multienzininių kompozicijų (MEK) priedo viščiukų broilerių racionuose efektyvumo tyrimai“. Įgijęs mokslų daktaro laipsnį, dirbo Zoologijos katedroje, tapo jos vedėju. Vėliau iki pat išėjimo į pensiją dėstė Biologijos katedroje.

V. Semaška parašė daug mokslinių straipsnių, rengė metodinę ir mokomąją medžiagą, rašė vadovėlius studentams ir moksleiviams. Skaitė mokslinius pranešimus daugelyje Lietuvos ir užsienio mokslinių konferencijų.

Velionis visų atmintyje išliks kaip inteligentiškas, tolerantiškas ir nuoširdus žmogus, visada supratęs studentus ir žinojęs ribą tarp studentavimo ir studijavimo.

Lietuvos edukologijos universiteto Alumnų draugijos vardu reiškiame nuoširdžią užuojautą V. Semaškos žmonai, dukrai – LEU alumnei ir kitiems jo artimiesiems, kolegoms, studentams bei visiems, pažinojusiems velionį.

19 In memoriam Vytautas Semaška grupinė
Žemės ūkio pagrindų katedra. Iš kairės į dešinę sėdi: prof. K. Ženauskas, kat. ved. prof.
A. Songailienė, doc. J. Čepulis, vyr. lab. Z. Kliunkienė, doc. I. Gutauskienė; stovi: vyr. lab.
V. Semaška, lab. G. Tylaitė, doc. A. Galvelis, v. dėst. K. Kaluina, doc. A. Serbentavičius, j. m.
b. biol. m. k. L. Genytė, doc. J. Galvydis. LEU archyvo nuotr.

 

LEU Alumnų draugija

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.