Lietuvos vėliava Raudondvario pilies bokšte – 1988-aisiais

Prieš 32 metus, 1988 m. lapkričio 13 d., Raudondvario pilies bokšte buvo iškelta vėliava. 21 Lietuvos vėliava Raudondvario piliyje prie piliesTai buvo pirmoji Lietuvos trispalvė vėliava Kauno rajone. Tą dieną Vilniuje vyko ir Pirmasis Lietuvos (Persitvarkymo) Sąjūdžio suvažiavimas. Džiaugiantis didžiuliam būriui raudondvariečių, vėliavą iškėlė Sąjūdžio Raudondvario grupės narys Sigitas Abramavičius.

 

Šiemet, 2020 m. lapkričio 13 d., net ir siaučiant COVID-19, mes paminėjome šį įvykį, tačiau negalėjome pakviesti daug žmonių.

 

Ačiū Lietuvos Nepriklausomybės (Kovo 11-osios) Akto signatarui dr. Leonui Milčiui ir sąjūdiečiui Sigitui Abramavičiui, kurie mums liudijo apie šį įvykį ir palinkėjo priminti apie likiminius Lietuvos istorijos įvykius bei jų kainą ateities kartoms… Linkėčiau, kad ir ateityje raudondvariečiai nepamirštų lapkričio 13-osios, kad prie pilies bokšto su Lietuvos trispalvėmis ateitų ir mūsų Nepriklausomybės, Sąjūdžio kelią prisimintų Raudondvario ir jo apylinkių mokiniai, jaunimas bei kiti Lietuvos patriotai.

 

Dr. Raimundas Kaminskas

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.