Seimo ir mokslininkų bendradarbiavimas

Seime įregistruota Laikinoji Seimo ir akademinės bendruomenės bendradarbiavimo grupė.

21 Vilija Targamadze 1jpg
Seimo ir akademinės bendruomenės
bendradarbiavimo grupės pirmininkė
prof. Vilija Targamadzė

Šiemet joje yra aštuoni Seimo nariai. Grupės pirmininke išrinkta Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto profesorė Vilija Targamadzė. 2013–2018 m. ji buvo Lietuvos švietimo tarybos pirmininkė, 2014–2020 m. – LRT tarybos narė, 2017 m. – Švietimo ateities forumo prezidentė. Profesorė yra per 100 mokslinių straipsnių ir 5 monografijų (2 su bendraautoriais) autorė, jungtinės edukologijos doktorantūros komiteto narė, Lietuvos ir užsienio mokslinių žurnalų redkolegijų narė.

 

Pirmininkės pavaduotojai yra dr. Arvydas Nekrošius ir doc. dr. Mindaugas Puidokas. Nariai: Simonas Gentvilas, sociologas, miestų plėtros magistras; Dainius Kepenis, Lietuvos sveikuolių sąjungos garbės prezidentas, vienas iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atkūrimo iniciatorių; Raimundas Lopata, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorius; prof. dr. Aurelijus Veryga; doc. dr. Stasys Tumėnas.

 

Pirmą kartą Seimo ir akademinės bendruomenės bendradarbiavimo grupė buvo įkurta 2016–2020 m. kadencijos Seime. Jai energingai vadovavo 2016–2020 m. kadencijos Seimo narys Lauras Stacevičius. Ši grupė suteikė galimybę operatyviai aptarti akademinei bendruomenei aktualius klausimus, organizavo respublikines ir tarptautines konferencijas, reikšmingai prisidėjo, sprendžiant mokslininkų atlyginimo klausimus, nuosekliai supažindino plačiąją visuomenę su mokslininkų darbais. „Mokslo Lietuvos“ informacija

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.