XVI LMS suvažiavimas

Lapkričio 20 d. įvyko Lietuvos mokslininkų sąjungos (LMS) ataskaitinis rinkiminis suvažiavimas. Dėl pandemijos šį renginį teko organizuoti nuotoliniu būdu. LMS taryba nuoširdžiai dėkoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, sudariusiai galimybę suvažiavimą moderuoti iš ministerijos Kolegijos salės. Nuotolinis renginio organizavimas leido dalyvauti gana gausiam dalyvių ne tik iš didžiųjų miestų, bet ir iš kitų Lietuvos vietovių būriui. Prisijungė ir mokslininkai, dirbantys įvairiose užsienio valstybėse.

 

LMS suvažiavimą pasveikino švietimo, mokslo ir sporto viceministras akad. Valdemaras Razumas, Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas prof. Romas Baronas, išeivijoje dirbančius mokslininkus telkiančios asociacijos „Futura Scientia“ ir Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos atstovai, kunigas, prof. dr. Kęstutis Ralys (VDU). Sveikinimą atsiuntė ir buvęs ilgametis JAV lietuvių bendruomenės vicepirmininkas mokslo reikalams dr. Stasys Bačkaitis, dabar atstovaujantis JAV lietuvių inžinierių ir architektų sąjungai. Jis rašė: „Linkiu vertingo pasikeitimo mintimis ir glaudaus bendradarbiavimo. Mes didžiuojamės jūsų darbais ir pasiekimais bei įnašu į Lietuvos gerovės klestėjimą.“

 

Suvažiavimo dalyviai išklausė LMS pirmininko bei Finansinės priežiūros komisijos ataskaitas ir jas patvirtino. Mandatų komisija konstatavo, kad suvažiavimo dalyvių skaičius viršijo pagal LMS statutą numatytą kvorumą, todėl suvažiavimas turi visus sąjungos narių įgaliojimus. Suvažiavimui buvo pristatytas į naująją LMS tarybą rekomenduojamų narių sąrašas, kurį pasiūlė iki šiol dirbusi taryba, remdamasi šių metų lapkričio 11 d. įvykusio posėdžio nutarimu.

20 Jasaitis Dalius Serafinas 1
LMS XVI suvažiavime. Dvi kadencijas sąjungai pirmininkavęs prof. dr. Jonas Jasaitis ir
naujasis LMS pirmininkas, VU prof. dr. Dalius Serafnas. M. Medineckienės nuotr.

Į naująją tarybą išrinkti 25 LMS nariai. Pagal LMS statuto III skirsnio 18 punktą, į tarybą įeina LMS skyrių pirmininkai: doc. dr. Aušra Kynienė (Fizikos ir astronomijos skyrius, VU), prof. dr. Juozas Padgurskas (Tribologija, VDU), dr. Vaida Šeirienė (Gamtos tyrimų centras, GEO) ir prof. dr. Diana Cibulskienė, neseniai perėmusi „Salduvės“ skyriaus pirmininko pareigas iš ilgamečio vadovo prof. habil. dr. Vaclovo Tričio. Suvažiavime į tarybą taip pat išrinkti šie LMS nariai: prof. dr. Dalius Serafinas (VU), dr. Milena Medineckienė (VGTU), laikraščio „Mokslo Lietuva“ vyriausiasis redaktorius dr. Jonas Jasaitis, doc. dr. Andrius Puksas (MRU, VRK), prof. dr. Vygintas Gontis (VU, FTMC), prof. dr. Bronislovas Kaulakys (VU), prof. dr. (HP) Alvydas Baležentis ir prof. dr. Andrius Stasiukynas (MRU), prof. dr. Jadvyga Kerienė ir doc. dr. Zita Migonienė, Lietuvos mokslo tarybos atstovė doc. dr. Reda Cimmperman bei Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos atstovės – Salomėja Vanagienė ir Dovilė Kurpytė. LMS Tarybos sekretoriumi patvirtintas Emilis Urba (FTMC).

 

Aptariant naujosios tarybos narių kandidatūras, į tarybą taip pat išrinkta doc. dr. Dalia Rudytė (Šiaulių universitetas), VU profesoriai – Albinas Bagdonas, Dobilas Kirvelis ir Leonidas Sakalauskas, prof. habil. dr. Vincas Būda (Gamtos tyrimų centras) ir prof. dr. Kęstutis Ralys (VDU). Lietuvos mokslininkų sąjungoje šiuo metu yra per pusšešto šimto registruotų narių. Suvažiavime buvo priimti dar 6 nauji nariai. Naujuoju LMS pirmininku išrinktas VU prof. Dalius Serafinas. Artimiausiame tarybos posėdyje jos nariai pasiskirstys kuruojamas veiklos sritis.

(Tęsinys – kitame numeryje)

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.