DĖL NEUŽMIRŠTUOLIŲ PROPAGAVIMO

Vilnius, 2020 12 06

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen

Lietuvos Respublikos Ministrei Pirmininkei Ingridai Šimonytei

Lietuvos radijo ir televizijos generalinei direktorei Monikai Garbačiauskaitei-Budrienei

Lietuvos istorijos institutui

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijai

Lietuvos Respublikos Seimo nariams

Laisvės kovų dalyviams

 

2021 m. sausio 12–13 dienomis Lietuvoje vyks didingi Laisvės gynėjų dienos renginiai. Sausio 12 d. Seime susirinks parlamento gynėjai, o vakare bus įžiebti laužai. Sausio 13 d. Seimo iškilmingame posėdyje bus paskelbtas Laisvės premijos laureatas ir bus minimas Pergalės prieš sovietinę imperiją 30-metis.

Pastaraisiais metais Lietuvos radijas ir televizija masiškai propaguoja neužmirštuoles. Sausio 12-osios ir 13-osios renginiuose Seime ir visuomenėje masiškai buvo brukamos kažkieno populiarinamos „neužmirštuolės“. Tačiau neužmirštuolė nei Lietuvos karalystėje, nei Lietuvos Respublikoje niekada nebuvo įprasminta kaip Lietuvos laisvės kovų simbolis. Pagrindinis Lietuvos laisvės simbolis buvo trispalvė, kurią Lietuvos radijas ir televizija bei Seimas Laisvės gynėjų dienos renginiuose ignoravo.

Prašome Seimo Pirmininkę ir LRT generalinę direktorę viešai paaiškinti, ar, minint 30-ąsias Pergalės metines, bus ir toliau masiškai propaguojamos nieko bendra su Lietuvos laisvės kovomis neturinčios neužmirštuolės, ar Seime moksleiviai ir studentai bus priversti renginių dalyviams segioti „neužmirštuoles“. Manytina, kad neužmirštuolių verslo galimai patiriamais nuostoliais pasirūpins Vyriausybė.

Leonas Kerosierius

Parlamento gynėjas, Vilniaus Sąjūdžio tarybos pirmininkas

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.