Klaipėdos universiteto tyrėjo pripažinimas

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga, kasmet organizuojanti geriausių disertacijų konkursą, paskelbė laureatus. Į šį sąrašą pateko ir Klaipėdos universiteto (KU) mokslininko darbas.

2021 1 Zigmas Vitkus
Dr. Zigmas Vitkus. Klaipėdos universiteto nuotr.

Šį kartą konkursui buvo pateikta 60 disertacijų: 39 darbai – fizinių, technologijos, biomedicinos ir žemės ūkio mokslų, 21 – humanitarinių ir socialinių mokslų srityse. Po pirmajame konkurso etape vykusio ekspertinio vertinimo paskelbta 11 laureatų, tarp kurių ir KU Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslo darbuotojo dr. Zigmo Vitkaus šiame universitete parašyta ir apginta disertacija „Memorialas atminimo politikoje: Panerių atvejo tyrimas (1944–2016)“. Disertacijos pagrindu rengiamą knygą jos autorius planuoja išleisti 2021 m.

 

Konkurso laureatą pasveikinęs KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas pažymėjo, kad šis universitetas yra palanki erdvė jaunųjų mokslininkų tyrimams. Uostamiestyje dirbantys istorikai, archeologai jau keletą metų neužleidžia garbingų pozicijų šio konkurso laureatų sąrašuose. 2018-aisiais Geriausios metų disertacijos vardą humanitarinių ir socialinių mokslų srityje pelnė dr. Indrė Žigeu, KU Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslo darbuotoja, 2016-ųjų konkurso nugalėtoju buvo pripažintas instituto mokslininkės dr. Raimondos Nabažaitės darbas.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.