Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešimai

Valstybinio studijų fondo parama studentams. Paramos teikimas bus administruojamas centralizuotai per Valstybinį studijų fondą (VSF), „vieno langelio“ principu, o paramos sistema bus aiškesnė, skaidresnė ir efektyvesnė. Tai užtikrins Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siūlymu 2021 m. sausio 6 d. Vyriausybės atnaujinti Valstybinio studijų fondo nuostatai, kuriais išplečiama VSF veikla. Vyriausybei patikslinus nuostatus, VSF tampa pagrindine įstaiga, administruojančia didžiąją dalį paramos studijoms veiklų: paramą studijoms užsienyje, paskolas, tikslines, socialines ir studijų stipendijas, skirtas profesinio mokymo įstaigų mokiniams ir visų pakopų aukštojo mokslo studentams.

Atnaujintuose VSF nuostatuose numatyta, kad VSF administruos tikslines stipendijas aukštųjų mokyklų studentams ir profesinio mokymo įstaigų mokiniams, pasirinkusiems valstybei reikalingas prioritetines sritis. Nauja yra ir tai, kad VSF administruos lėšų studentų pilietiniams, moksliniams, verslumo, kūrybiniams ir sportiniams projektams skyrimą, panaudojimą ir atsiskaitymą už panaudotas lėšas.

Atnaujintuose nuostatuose patvirtinta, kad VSF teikia finansinę paramą doktorantams, administruoja valstybės paskolas ir valstybės remiamas paskolas, taip pat paramą profesiniam mokymui vykdyti, vykdo finansavimo konkursą „Kitas 100“ Lietuvos jaunuoliams, studijuojantiems geriausiose pasaulio aukštosiose mokyklose, administruoja paramą pedagoginių studijų studentams. Papildomoms funkcijoms atlikti VSF numatyta skirti apie 60 tūkst. eurų iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos asignavimų.

Atnaujintuose nuostatuose apibrėžta, kad VSF direktoriaus kadencija yra 5 metai. Patikslinti VSF valdybos sudarymo principai, papildomai nustatant, kad valdyboje būtų po vieną Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir profesinio mokymo įstaigų pasiūlytą atstovą.

 

Dėl atstovų delegavimo į darbo grupę. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), siekdama gerinti švietimo pagalbos specialistų darbo ir apmokėjimo sąlygas, sudaro darbo grupę peržiūrėti švietimo pagalbos specialistų funkcijas, darbo sąlygas, darbo apmokėjimą ir pateikti pasiūlymus dėl šias sritis reglamentuojančių teisės aktų pakeitimų.

ŠMSM prašo į darbo grupę deleguoti vieną asociacijos atstovą. Informaciją apie deleguojamą asmenį (vardas, pavardė, pareigos, el. p., tel.) prašoma pateikti ŠMSM Bendrojo ugdymo departamento Švietimo pagalbos skriaus vyriausiajai specialistei Ievai Vedeikytei el. paštu Ieva.vedeikyte@smm.lt. Parengta pagal ministerijos Komunikacijos skyriaus pranešimus

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.