Vokietijos sociologės įvertinimas

Šių metų sausio 20 d. popiežius Pranciškus paskelbė, kad žinoma vokiečių sociologė Jutta Allmendinger paskirta Popiežiškosios socialinių mokslų akademijos nare.

2021 3 Kaminskas Sociologė Allmendinger  Jutta
Sociologė Jutta Allmendinger

J. Allmendinger gimė 1956 m. rugsėjo 26 d. Vokietijoje, Manheime. Studijavo sociologiją ir socialinę psichologiją Manheimo universitete, o JAV Viskonsino-Madisono universitete – sociologiją, ekonomiką ir statistiką. 1989 m. JAV Harvardo universitete įgijo socialinių mokslų daktaro laipsnį.

 

1992–2007 m. Jutta Allmendinger dėstė Miuncheno Liudviko Maksimiliano universitete, vėliau persikėlė į Berlyno Humboldtų universitetą. Ji taip pat yra vizituojanti sociologijos profesorė keliose kitose akademinėse institucijose, vadovauja keliems sociologinių tyrimų institutams ir centrams. Kurį laiką ėjo Vokietijos sociologų draugijos pirmininko pareigas.

Nuo 2007 m. yra Berlyno socialinių mokslų centro prezidentė. Jos mokslinių tyrimų sritys: socialinė nelygybė, švietimo sociologija, darbo rinkos raida, organizacijų politika ir socialinė gerovė. Ji yra pelniusi svarių akademinių ir valstybinių įvertinimų.

(Plačiau rasite: https://www.wzb.eu/en/persons/jutta-allmendinger)

 

Dr. Raimundas Kaminskas

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.